Τι είναι η WWDC;

Η WWDC (Word Wide Developers Conference) ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου. Ένα event που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην καρδιά των ΗΠΑ από την Apple, κατά το οποίο έχουμε ανακοινώσεις νέων εφαρμογών, λειτουργικών συστημάτων αλλά και νέες τεχνολογίες, που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συσκευές της εταιρείας. Αν και η έκθεση είναι κυρίως για προγραμματιστές, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για όλους τους υπόλοιπους, αφού μπορούν να πάρουν μία πρώτη καλή ματιά των εξελίξεων και αναβαθμίσεων που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Που είναι η WWDC;

Για πρώτη φορά φέτος, διοργανώνεται πολύ κοντά στα κεντρικά γραφεία της Apple, στην πόλη San Jose και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο McEnery Convention Center. Πέρυσι, η ίδια έκθεση είχε λάβει μέρος στο San Francisco. Διαρκεί περίπου 4 ημέρες με την τελετή λήξης για φέτος, να γίνεται στις 9 Ιουνίου.

WWDC

Πως θα δω την WWDC;

Η έκθεση θα αρχίσει σήμερα στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και θα μπορείς να τη δεις live μέσω streaming είτε από τη σελίδα Apple Developer ή την επίσημη εφαρμογή WWDC που μπορείς να κατεβάσεις σε iPhone, iPad ή Apple TV. Αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Φυσικά, θα μπορείς να διαβάσεις όλες τις ανακοινώσεις, μέσα από το MediaTrends, καθώς αυτές συμβαίνουν.

Διάβασε επίσης: Ο δημιουργός του Android φέρνει το Essential Phone

Τι θα δούμε στην WWDC;

Γενικά, αναμένονται αρκετές ανακοινώσεις γύρω από τα λειτουργικά συστήματα της Apple αλλά και τις εφαρμογές της. Συνήθως δεν γίνονται αποκαλυπτήρια νέων συσκευών, αλλά αν πάρουμε το παράδειγμα του 2013 με την άφιξη των AirPort Time Capsule και Mac Pro, μπορεί να είμαστε τυχεροί και να δούμε μία νέα φορητή συσκευή. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που εικάζουν για το Project Mirrorshades, τα Augmented Reality γυαλιά που δουλεύει πυρετωδώς η Apple.

Όσο αφορά τις αναβαθμίσεις που θα ανακοινωθούν, είναι ουκ ολίγες. Κατά κύριο λόγο το αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα για τα laptop της Apple, MacOS. Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το επίσημο όνομα της αναβαθμισμένης έκδοσης, περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο MacOS.

Φυσικά, στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και με τις mobile συσκευές της, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από το νέο iOS αλλά και το watchOS των smartwatches. Οι αλλαγές που ακούγονται είναι πολλές με τη σημαντικότερη να είναι ίσως το νέο δυναμικό πληκτρολόγιο που θα επιτρέπει στο χρήστη να γράφει γρηγορότερα, χωρίς να κοιτάει στην οθόνη τα γράμματα του πληκτρολογίου.

Αν και έχουν γραφτεί πολλά για τις πιθανές ανακοινώσεις, είμαστε επιφυλακτικοί και περιμένουμε τα επίσημα χείλη της Apple να μας δείξουν από πρώτο χέρι, το ιδανικό μέλλον που οραματίζονται για τις συσκευές τους.

Μείνετε συντονισμένοι στο MediaTrends!