Παραδοσιακά, η Apple παρουσιάζει κάθε νέο Apple Watch μαζί με τα νέα iPhone και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Apple Watch Series 5 έρχεται με τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές.

Η πρώτη αφορά τη Retina οθόνη η οποία πλέον μπορεί να μένει συνεχώς ανοιχτή, χωρίς αυτό να επηρεάζει σε τίποτα την αυτονομία του Apple Watch η οποία παραμένει στις 18 ώρες, καλύπτοντας τις ημερήσιες ανάγκες του κατόχου του.

Μια δεύτερη σημαντική αλλαγή βρίσκεται στο εσωτερικό όπου για πρώτη φορά η Apple ενσωματώνει GPS δέκτη. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί το iPhone του προκειμένου να έχει οδηγίες στους χάρτες της Apple ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια στιγμή και τη νέα εφαρμογή πυξίδας.

Διάβασε επίσης: Μάθε τα πάντα για το iPhone 11 και το iPhone 11 Pro.

Μια πιο σημαντική όμως δυνατότητα που παρέχει το GPS είναι σε περιπτώσεις κινδύνου, όπου ο χρήστης μπορεί με ένα πάτημα να ενεργοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία που είναι ενεργή σε περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Αυτόματα γίνεται αποστολή και των συντεταγμένων, προκειμένου να σταλεί άμεσα βοήθεια στο μέρος που βρίσκεται.

Το Apple Watch Series 5 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 27 Σεπτεμβρίου.