Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσεις το iPhone, είναι αναμφισβήτητα το Apple Watch. Το έξυπνο ρολόι της Apple, είναι από τα πιο λειτουργικά smartwatches που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, με δεκάδες λειτουργίες όπως να παρακολουθείς την υγεία σου, να καταγράφεις τις δραστηριότητές σου, να λαμβάνεις ειδοποιήσεις απευθείας από το iPhone ή να βρίσκεις νέους τρόπους να γυμναστείς.

Η Apple, την περίοδο που διανύουμε έρχεται με 2 προτάσεις Apple Watch για να επιλέξεις. Τα διαθέσιμα Series 1 και Series 2 έχουν κάποιους μήνες διαφορά όσο αφορά την αρχική τους κυκλοφορία και μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Με τα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι στα ίδια πλαίσια, τα 2 μοντέλα δείχνουν αρκετά δελεαστικές προτάσεις, ειδικά στην περίπτωση που ασχολείσαι με τον αθλητισμό, εξωτερικές δραστηριότητες ή θέλεις να καταγράφεις κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς σου.

Apple Watch Series 2

Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο, η δεύτερη σειρά Apple Watch είναι ιδιαίτερα ανθεκτική. Κάτι βέβαια που το αποδεικνύει και η αντοχή κάτω από το νερό σε βάθος έως και 50 μέτρα. Σχεδιασμένο για όλους τους τρόπους με τους οποίους κινείσαι, το Watch Series 2 ενσωματώνει δέκτη GPS για να καταγράφεις τις διαδρομές σου, όλες τις ασύρματες ευκολίες όπως Wi-Fi & Bluetooth όπως επίσης και αισθητήρα καρδιακών παλμών.

Η OLED Retina οθόνη του είναι εντυπωσιακή και φωτεινή, ακόμη και όταν βρίσκεσαι έξω από το σπίτι και κάτω από τον ήλιο. Διαθέτει τη νέα γενιά Force Touch 2 ενώ προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφειριού για να μην το βγάζεις από τον καρπό σου, ακόμη και κατά τη διάρκεια έντονης και επίπονης άθλησης.

Apple Watch

Μπορεί και υπολογίζει τον τρόπο που κινείσαι και αθλείσαι, ώστε κάθε στιγμή να έχεις λεπτομερείς και προσωποποιημένες μετρήσεις. Παρακολουθεί και εμφανίζει τη συχνότητα με την οποία κινείσαι, ασκείσαι και στέκεσαι όρθιος ενώ σου επιτρέπει να μοιράζεσαι την πρόοδό σου με τους φίλους σου. Χάρη στον διπύρηνο επεξεργαστή, όλες οι λειτουργίες είναι αναμενόμενο να τρέχουν ταχύτατα χωρίς καθυστερήσεις.

Σημαντικό εξίσου το γεγονός ότι μπορείς να έχεις και μία συνολική εικόνα για την υγεία σου, βλέποντας σε πραγματικό χρόνο τους παλμούς της καρδιάς, την αναπνοή σου αλλά και δεδομένα που αφορούν εσένα, με βάση τις δραστηριότητες που έχεις εκτελέσει. Έτσι, θα μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα το καθημερινό στρες αλλά και να προσθέτεις επιπλέον εφαρμογές για να εκτελείς συγκεκριμένες ασκήσεις.

Apple Watch

Ακόμη και αν έχεις το iPhone στην τσέπη, θα μπορείς να βλέπεις όλες τις ειδοποιήσεις στον καρπό σου, ώστε να είσαι ενημερωμένος όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αρχική οθόνη του Apple Watch Series 2 μπορεί να δείχνει τις πληροφορίες που προτιμάς ενώ με το πλευρικό πλήκτρο θα πηγαίνεις από τη μία εφαρμογή στην επόμενη, χωρίς πρόβλημα.

Επίσης, με διάρκεια μπαταρίας που αγγίζει τις 18 συνεχόμενες ώρες λειτουργίας, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσεις καμία άσκηση ή δραστηριότητα στη μέση.

Apple Watch Series 1

Σε σύγκριση με τη νεότερη έκδοση Series 2, οι διαφορές τόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και την εμφάνιση, είναι μικρές. Όσο αφορά την κατασκευή τους, το Series 1 διαθέτει μέρη αλουμινίου ενώ η οθόνη του προστατεύεται από γυαλί Ion-X. Αν και είναι ανθεκτικό στο νερό, δεν έχει την ίδια αντοχή όσο το Series 2, αφού περιορίζεται μόνο στις στάλες από τη βροχή ή στις ασκήσεις κατά τη διάρκεια κολύμβησης.

Και η πρώτη έκδοση είναι εξοπλισμένη με διπύρηνο επεξεργαστή για μηδενικές καθυστερήσεις μεταξύ των εφαρμογών ενώ όσο αφορά τις αθλητικές δραστηριότητές και τις ασκήσεις, τα 2 smartwatches μοιράζονται τις ίδιες λειτουργίες. Σημαντικό το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση, το λειτουργικό σύστημα είναι το τελευταίας έκδοσης watchOS 3, για να έχεις όλες τις ενημερώσεις και βελτιώσεις.

Apple Watch

Η οθόνη του Series 2 είναι 2 φορές πιο φωτεινή από την αντίστοιχη του Series 1, με μέγιστη φωτεινότητα τα 1000nits. Παρ’ όλα αυτά, η OLED Retina του Series 1, είναι αρκετά ευανάγνωστη, ακόμη και όταν βρίσκεσαι έξω από το σπίτι, για να βλέπεις εύκολα όλες τις μετρήσεις.

Apple Watch Series 1 vs Series 2

Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη δέκτη GPS, που έρχεται εξοπλισμένη η δεύτερη έκδοση, επίσης στην οθόνη που κατά την Apple είναι 50% φωτεινότερη, στο νέο διπύρηνο επεξεργαστή αλλά στην ανθεκτικότητα στο νερό.

Και τα 2 προσφέρουν τις ίδιες λειτουργίες καταγραφής, μέτρησης και παρακολούθησης των ασκήσεων και της υγείας σου ενώ τρέχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα watchOS 3.

Με την πρώτη έκδοση να είναι πιο οικονομική, ίσως η έλλειψη του GPS να μην περιορίζει τις ανάγκες σου και να αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Από την άλλη, αν θέλεις να έχεις την τελευταία έκδοση με τον ταχύτερο επεξεργαστή και την φωτεινότερη οθόνη που έχει βάλει ποτέ η Apple σε smartwatch, τότε η έκδοση Series 2 αποτελεί μονόδρομος.

Ανακάλυψέ τα