Η Apple μαζί με την ανακοίνωση των νέων iPhone, και μάλιστα πριν από αυτή, παρουσίασε τη νέα γενιά Apple Watch 4 η οποία σκοπεύει να επανακτήσει την πρωτιά όσο αφορά στο χώρο των wearables. Το Apple Watch 4 είναι κάτι όπου τόσο οι χρήστες smartwatch αλλά και αυτοί που έχουν το fitness πρώτο στη λίστα την προτεραιοτήτων τους, το περίμεναν πως και πως.

Η τέταρτη γενιά Watch έρχεται σε 4 διαφορετικές εκδόσεις που αφορούν δύο μεγέθη αλλά και υποστήριξη ή όχι δικτύων 4G/LTE. Βασισμένο σχεδιαστικά στο προηγούμενο μοντέλο, αν και διαθέτει μεγαλύτερη OLED οθόνη και περισσότερες καμπύλες, παραμένει ίδιο σε μέγεθος. Το κύριο κουμπί του Watch 4 είναι ο περιστροφικός ρυθμιστής με τον οποίο μπορείς να περιηγηθείς σε όλα τα μενού. Ταυτόχρονα καθώς το γυρνάς, ακούγεται ένας μικρός ήχος «κλικ» ώστε να νιώθεις τις αλλαγές.

Apple Watch 4

Το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από κεραμικά υλικά και ζαφείρι, ώστε εκτός από μία πολυτελή αίσθηση να σου εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό σήμα τηλεφωνίας.

Με τη μεγαλύτερη οθόνη θα μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες ενώ χάρη στα πολλά και διαφορετικά watch faces, θα μπορείς να προσαρμόσεις την αρχική οθόνη όπως επιθυμείς. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις όλες τις σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά.

Με το Watch να προσανατολίζεται όλο και περισσότερο προς το fitness, η νέα γενιά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ανιχνεύει πλέον πιο έξυπνα τους τρόπους με τους οποίους αθλείσαι καταγράφοντας σχεδόν τα πάντα ενώ μάλιστα μπορεί να συνδεθεί ακόμη και με εξοπλισμό γυμναστηρίου.

Apple Watch 4

Μπορεί και καταγράφει τους χτύπους της καρδιάς σου ενώ για πρώτη φορά σε συσκευή άμεσα διαθέσιμη προς το χρήστη, το Watch θα μπορεί να εξάγει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτροκαρδιογράφημα. Παρόμοια με αυτά που θα έβλεπες και σε ένα νοσοκομείο. Με τη διαδικασία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος να είναι πιστοποιημένη από τον FDA (Ο δημόσιος φορέας τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) μπορείς να ελέγχεις κατά βούληση πιθανές αλλαγές στην υγεία σου. Μάλιστα, όταν το ίδιο το Watch εντοπίσει διαφορετικό χτύπο καρδιάς από το συνηθισμένο, σε ειδοποιεί.

Βελτιωμένη είναι και η μπαταρία του όπου χάρη στο chipset S4 χρησιμοποιεί πιο έξυπνα το υπόλοιπο της αυτονομίας. Η Apple ισχυρίζεται πως η αυτονομία μπορεί να αγγίξει τις 18 ώρες ενώ με ενεργοποιημένο το GPS θα έχεις ενέργεια να καταγράψεις τις διαδρομές για 6 ώρες.