Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την κυκλοφορία του πρώτου Apple Watch και όπως δείχνουν τα δεδομένα, η δεύτερη αναβαθμισμένη έκδοση βρίσκεται αρκετά κοντά. Μία νέα είδηση διά στόματος Ming-Chi Kuo, αναλυτής του KGI Securities, έρχεται να ρίξει λίγο φως στα πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά του Apple Watch 2, το οποίο θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του χρόνου που διανύουμε.

Το Apple Watch 2 φημολογείται πως θα έχει την ίδια σχεδίαση με τον προκάτοχό του αλλά θα εξοπλιστεί με δέκτη GPS και βαρόμετρο για ενίσχυση των δυνατοτήτων εντοπισμού. Επίσης, θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, καλύτερο επεξεργαστή 16nm αλλά και ενισχυμένη ανθεκτικότητα στο νερό. Ακούγονται φήμες πως θα υποστηρίζει δίκτυα LTE αν και ο ίδιος αναλυτής υποστηρίζει πως το Apple Watch που θα υποστηρίζει τηλεφωνικές κλήσεις και δεδομένα Internet, θα καθυστερήσει τουλάχιστον έως και το 2018.

Αν και τα χαρακτηριστικά με τα δεδομένα του σήμερα ίσως να μην εντυπωσιάζουν, μυστήριο παραμένει το ακριβές μέγεθος της μπαταρίας ώστε να διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες σε σύγκριση με το πρώτο μοντέλο ενώ γίνεται αντιληπτό το που θα κινηθεί η τάση των smartwatches τα επόμενα χρόνια, με τις τηλεφωνικές κλήσεις να γίνονται απευθείας από το smart ρολόι σου.