Από σήμερα οι κάτοχοι iPhone και Apple Watch, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αγαπημένο τους gadget για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών με την υπηρεσία Apple Pay σε όλα τα αντίστοιχα τερματικά της αγοράς.

H υπηρεσία Apple Pay ενεργοποιείται από σήμερα και στην Ελλάδα, αρχικά με τη συνεργασία δύο τραπεζών, της N26 και της Revolut. Το Apple Pay μετατρέπει σε ψηφιακό πορτοφόλι κάθε iPhone 6 και άνω αλλά και κάθε μοντέλο Apple Watch.

Όποιος διαθέτει χρεωστική κάρτα από τις δύο αυτές τράπεζες, μπορεί πολύ εύκολα να ακολουθήσει τις οδηγίες από την εφαρμογή Wallet που βρίσκεται προεγκατεστημένη σε κάθε σύγχρονο iPhone.

Διάβασε επίσης: Τα νέα λειτουργικά συστήματα της Apple είναι διαθέσιμα για δοκιμή.

Μόλις ολοκληρωθεί η πολύ εύκολη διαδικασία δήλωσης της κάρτας, ο χρήστης iPhone μπορεί να πληρώνει ανέπαφα χρησιμοποιώντας το κινητό του, με την επιβεβαίωση να γίνεται με τη χρήση του Touch ID ή του Face ID.

Μια τρίτη επιλογή, αφορά την εταιρεία Edenred η οποία βρίσκεται πίσω από τις διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant όπου αντί για τα κλασσικά κουπόνια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το iPhone τους για ανέπαφες πληρωμές σε υποστηριζόμενες επιχειρήσεις.

Στο πρώτο κύμα υποστήριξης, δεν περιλαμβάνεται καμία ελληνική τράπεζα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο έτος.