Τον Μάρτιο αν όλα κυλήσουν χωρίς απροόπτα, η Apple θα κυκλοφορήσει το iOS 11.3 για όλα τα συμβατά iPhone και iPad, όμως από σήμερα μπορούμε να γνωρίζουμε για το τι καινούριο θα φέρει η νέα έκδοση.

Για τους κατόχους του iPhone X, η Apple έχει ετοιμάσει μερικά νέα animoji όπως έναν δράκο, ένα λιοντάρι και μια αρκούδα, φτάνοντας τον συνολικο αριθμό των animoji που διαθέτει η συσκευή αισίως στα 16. Σε ότι αφορά την πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία ARKit που ενσωματώνει το iOS, αυτή πλέον αναβαθμίζεται στην έκδοση 1.5 και πλέον θα υποστηρίζει και την τοποθέτηση εικονικών αντικειμώνων σε κάθετες επιφάνειες όπως είναι για παράδειγμα μια πόρτα, μια πινακίδα ή μια αφίσα.

Ακόμα μέσω του messenger app οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους, μια δυνατότητα που θα εγκαινιαστεί την άνοιξη και αρχικά θα υποστηρίζει λίγες και επιλεγμένες αμερικανικές εταιρείες. Για τους κατόχους iPhone 6, η Apple θα παρέχει πληροφορίες γύρω από την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής τους, ένδειξη αν χρειάζεται αλλαγή, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να θελήσει να απενεργοποιήσει εντελώς τη διαχείριση ενέργειας.

Η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.3 είναι ήδη διαθέσιμη για συσκευές iPhone 5s και άνω καθώς και για όλα τα μοντέλα iPad Air και iPad Pro.