Η Apple πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες και μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, στον κόσμο. Και αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματά της, όσο αφορά τα κεντρικά γραφεία και τους εργαζομένους που στεγάζει. Τα τελευταία χρόνια, οι εγκαταστάσεις στο Cupertino γέμισαν ασφυκτικά, με αποτέλεσμα ο Tim Cook να ανακοινώσει την κατασκευή του Campus 2, τελευταίως γνωστό και ως Apple Park.

Apple Park

Οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις της Apple φτάνουν στο τέλος τους  και ήδη έχει προγραμματιστεί οι πρώτοι εργαζόμενοι να μετακομίσουν τον Απρίλιο του έτους που διανύουμε. Το Apple Park καταλαμβάνει περίπου 432 στρέμματα και όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 μήνες έως ότου μεταφέρουν τους 12.000 εργαζόμενους, ενώ οι εργασίες πρόκειται να συνεχιστούν έως και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το νέο κέντρο επιχειρήσεων της Apple

Μέσα στο Apple Park θα βρει κανείς ίσως ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της εταιρείας, το Steve Jobs Theater. Πρόκειται για μία τεράστια αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 1000 άτομα και χωρίς αμφιβολία, θα γίνει το κέντρο του κόσμου, όσο αφορά τις νέες παρουσιάσεις της Apple σε smartphones, tablet και smartwatches.

Apple Park

Ο Tim Cook αναφέρει πως το όραμα του Steve Jobs έγινε πραγματικότητα ενώ όλες οι θέσεις εργασίας, οι χώροι των γραφείων όσο και το περιβάλλον είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να εμπνέονται για τα μελλοντικά τους project. Συνεχίζει τονίζοντας πως η Apple κατασκεύασε το πιο φιλικό στο περιβάλλον κτήριο στον κόσμο αφού το Apple Park θα τροφοδοτείται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Apple Park

Πιες τον καφέ σου μέσα στο Apple Park

Το Apple Park θα περιλαμβάνει επίσης χώρους ανοιχτούς για το κοινό όπως ένα Apple Store και καφετέριες ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ελεύθερές τους ώρες σε ένα τεράστιο γυμναστήριο 9000 τετραγωνικών μέτρων και σε μονοπάτια 3,5 χιλιομέτρων, τόσο για περπάτημα ή jogging.

Apple Park

Η Apple βέβαια ήδη σκέφτεται το μέλλον, αφού έχει αρχίσει ήδη τις απαιτούμενες διαδικασίες για την κατασκευή νέων κεντρικών γραφείων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Η ονομασία του, Battersea Power Station. Εν αναμονή λοιπόν, του νέου εγχειρήματος της Apple και πιθανότατα ένα ιδιαίτερο κτήριο, σίγουρα διαφορετικό από τα υπόλοιπα της πόλης.