Ευχάριστη έκπληξη από την Apple η οποία διαθέτει από σήμερα για όλους τις δοκιμαστικές εκδόσεις iOS και των άλλων λειτουργικών της συστημάτων αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί τον επόμενο μήνα.

Οι κάτοχοι του iPhone, μπορούν να κατεβάσουν την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 13 για όλα τα συμβατά iPhone. Η νέα έκδοση διαθέτει το πολυδιαφιμιζόμενο dark mode αλλά και βελτιώσεις στην ταχύτητα εγκατάστασης και αναβάθμισης εφαρμογών.

Διάβασε επίσης: Ο Epson EF-100W/B είναι ο μικρότερο laser projector στον κόσμο με μήκος μόλις 23 εκατοστά.

Το iOS 13 δεν μπορούν να κατεβάσουν οι κάτοχοι iPad οι οποίοι έχουν από σήμερα τη δική τους πλατφόρμα, το iPad OS αφού η Apple αποφάσισε το διαχωρισμό των δύο εκδόσεων. Στο iPad OS, η κεντρική οθόνη μπορεί να εγκαταστήσει και widgets μαζί με τα εικονίδια εφαρμογών αλλά και να πραγματοποιήσει διάφορες χειρονομίες (gestures) που ενισχύουν την ενασχόληση με παραγωγικές εφαρμογές.

Τέλος η επόμενη έκδοση του macOS 10.15 με την ονομασία Catalina ξεχωρίζει για τη δυνατότητα εκτέλεσης iPad εφαρμογών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Οι τελικές εκδόσεις για κάθε πλατφόρμα της Apple αναμένεται το προσεχή Φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο. Όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν τις δημόσιες δοκιμαστικές εκδόσεις, μπορούν να ξεκινήσουν δηλώνοντας μέρος σε αυτή την ιστοσελίδα.