Κάθε ανακοίνωση νέου hardware από την Apple αποτελεί μια μεγάλη είδηση, με την εταιρεία μετά από καιρό να παρουσιάζει ένα νέο gadget για το σπίτι, το HomePod.

Το HomePod αποτελεί στην ουσία την απάντηση της Apple στο Amazon Echo αλλά και στο Google Home, θέλοντας να ενισχύσει την εμπειρία ενός έξυπνου ψηφιακού βοηθού στο σπίτι με τη βοήθεια της Siri, ο οποίος όμως θα συνδυάζεται με όλα τα πλεονεκτήματα ενός έξυπνου ηχείου. Η έξυπνη κατασκευή, επιτρέπει στο HomePod να παρέχει υψηλής ποιότητας ήχου προς κάθε κατεύθυνση ανεξαρτήτου τοποθεσίας ενώ και η εμφάνισή του είναι στα γνωστά υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Apple.

Διάβασε επίσης: Η καλύτερη οθόνη του κόσμου, βρίσκεται στο νέο iPad Pro

Εσωτερικά η καρδιά του είναι ένα A8 chip που το γνωρίζουμε καλά από προηγούμενη έκδοση του iPhone ενώ η Apple θέλει να αποτελέσει το κέντρο της μουσικής σας διασκέδασης, αφού υποστηρίζει πλήρως και τη συνδρομητική υπηρεσία Apple Music, επιτρέποντας να ακούσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια μέσα από μια συλλογή 40 εκατομμυρίων τραγουδιών. Ακόμα μέσω των έξι μικροφώνων αντιδρά στη φωνητική εντολή Hey Siri και μπορεί να εκτελέσει διάφορες εντολές όπως ακριβώς δουλεύει η Siri και στα iPhone/iPad. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ενημέρωση για τα ραντεβού της ημέρας, τον καιρό, να αναλάβει το ρόλο του ξυπνητηριού, ή να παίξει μουσική από τον καλλιτέχνη που θα του δηλώσετε. Ανάμεσα σε όλα, η Siri σας εκφωνεί τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας, αλλά και να σβήσει τα φώτα φτάνει αυτά να υποστηρίζουν το πρότυπο HomeKit.

Η τιμή του Apple HomePod έχει οριστεί στα $349 αλλά η κυκλοφορία του αργεί ακόμα αφού αυτή έχει οριστεί για τον Δεκέμβριο . Όταν αυτή πραγματοποιηθεί, θα γίνει μόνο στην Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.