Το νέο έξυπνο ηχείο της Apple HomePod, θα κυκλοφορήσει τελικά στην αγορά στις 9 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο.

Το HomePod αρχικά αναμενόταν να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2017 όμως η Apple χρειάστηκε λίγες ακόμη εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάπτυξή του. Το συγκεκριμένο προιόν αποτελεί την απάντηση της Apple στη σειρά έξυπνων ηχείων της Amazon -κυρίως- καθώς και της Google, όπου η σύγκριση δεν αφορά μόνο τις ηχητικές δυνατότητες αλλά και την αξιοποίηση του ψηφιακού βοηθού Siri.

Έχοντας ανακοινωθεί ήδη από τον Ιούνιο, το HomePod με βάση αυτά που έχει πει η Apple θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξωτερικό μεγάφωνο για τηλεφωνικές κλήσεις με το iPhone, ενώ θα υποστηρίζει αρχικά την υπηρεσία Apple Music για την αναπαραγωγή τραγουδιών, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα υποστηριζονται και τρίτες υπηρεσίες όπως αυτή του Spotify. Οι ηχητικές επιδόσεις του HomePod αναμένεται να είναι κορυφαίες, με υποστήριξη αναπαραγωγής ήχου προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η περίοδος προπαραγγελιών ξεκινά από αυτή την Παρασκευή, με τη συσκευή να είναι διαθέισμη αρχικά σε τρεις χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία με τιμη $349.