Η Apple θα εξαγοράσει την Texture, την υπηρεσία περιεχομένου ψηφιακών περιοδικών, στην οποία οι χρήστες έχουν πρόσβαση έναντι μηνιαίας συνδρομής. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Το «ψηφιακό κιόσκι» παρέχει στους αναγνώστες πρόσβαση στην τρέχουσα ύλη και το αρχείο 200 τίτλων περιοδικών, στους οποίους περιλαμβάνονται τα έντυπα Rolling StoneVanity FairVogue και Cosmopolitan. Η μηνιαία συνδρομή είναι 9,99 δολάρια.

«Είμαστε προσηλωμένοι στην ποιοτική δημοσιογραφία από αξιόπιστες πηγές, ώστε να επιτρέψουμε στα περιοδικά να προσφέρουν όμορφα παρουσιασμένες και ενδιαφέρουσες ιστορίες στο κοινό», δήλωσε ο Eddy Cue, πρώτος αντιπρόεδρος της Apple για το ιντερνετικό software και υπηρεσίες. Η εφαρμογή Texture είναι διαθέσιμη για iPadiPhone καθώς και συσκευές Android.

Διάβασε επίσης: Το Android Wear μετονομάζεται σε Wear OS

Η συμφωνία με την Texture αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της στρατηγικής της εταιρείας, για την ανάπτυξη υπηρεσιών και πλατφορμών παροχής συγκεκριμένου περιεχομένου. Τον Δεκέμβριο εξαγόρασε τη  Shazam, την εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες smartphone να ανακαλύπτουν τους τίτλους μουσικών κομματιών, με φημολογούμενο τίμημα στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, το Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τη συμφωνία για τη Shazam, κατόπιν καταγγελιών από κράτη-μέλη ότι θα στρεβλώσει τον ανταγωνισμό.