Το νέο προϊόν της Apple δεν είναι κάποιο νέο gadget αλλά ένα βιβλίο με την ονομασία “Designed by Apple in California”. Το Apple Book που θα διατεθεί online αλλά και από τα καταστήματα της εταιρείας, περιλαμβάνει 450 φωτογραφίες προϊόντων της εταιρείας σε διάστημα 20 ετών.

Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Andrew Zuckerman, ξεχωρίζουν δημιουργίες όπως το πρώτο iMac, η τελευταία γενιά του Mac Pro, το Apple Watch και φυσικά το πρώτο iPhone. Στην ανακοίνωση της Apple, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας, Jony Ive εύχεται το βιβλίο να «αποτελέσει μια χρήσιμη πηγή γνώσης για μαθητές από όλες τις σχολές σχεδιασμού». Το βιβλίο εκδίδεται από την ίδια την Apple σε δύο μεγέθη, το πρώτο με μέγεθος 10.20″ x 12.75″ και τιμή $199 ενώ η μεγαλύτερη έκδοση (13″ x 16.25″) έχει κόστος $300.

Παράλληλα στο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα η Apple, ο Ive αναφέρει για την ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας και για τη διαδικασία σχεδιασμού ενός προϊόντος που είναι μια συνεχής πρόκληση, με το μεγαλύτερο στόχο να αποτελεί πάντα το επόμενο προϊόν.