Η κυκλοφορία του iOS 11 είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα, και ήδη γνωρίζουμε ότι το Apple ARKit θα είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει.

Το ARKit αποτελεί την πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, με τους προγραμματιστές ήδη να μπορούν να πειραματιστούν με διάφορα projects προκειμένου να είναι έτοιμοι να ανεβάσουν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους στο App Store. Στη δημοσιότητα έχουν βγει αρκετά τέτοια demos, με το τελευταίο να αφορά τη χρήση της τεχνολογίας κατά την παραγγελία φαγητού σε ένα εστιατόριο.

Διάβασε επίσης: Το LG V30 θα έχει κορυφαίο ήχο Hi-Fi με τετραπλό DAC

Ο χρήστης χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad του, μπορεί να δει μέσω ρεαλιστικών φωτογραφιών, πως ακριβώς είναι το φαγητό που ενδιαφέρεται να παραγγείλει χρησιμοποιώντας την εφαρμογή KabaQ Augmented Reality Food. Η προβολή του φαγητού γίνεται πάνω σε ένα εικονικό πιάτο, ενώ αυτό περιστρέφεται προκειμένου να είναι ορατό από όλες τις πλευρές.

Αυτό είναι μία μόνο από τις χρησιμότητες της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας και σίγουρα μετά την κυκλοφορία του iOS 11 αλλά και του νέου iPhone, θα δούμε πολύ πιο εντυπωσιακές εφαρμογές με έμφαση στην καθημερινότητά μας.