Από μια ακόμα προϊοντική κατηγορία αποχωρεί η Apple σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή των routers. Η απόφαση της εταιρείας έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση ότι η εταιρεία δε θα κατασκευάσει ξανά κάποια δική της οθόνη, προτιμώντας τη συνεργασία με την LG για την κυκλοφορία δύο νέων οθονών με ανάλυση 4K και 5K.

Όσοι μηχανικοί της εταιρείας συμμετείχαν στην κατασκευή κάποιου Apple router έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλα τμήματα όπως αυτό του Apple TV ενώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση σε ότι αφορά την υποστήριξη των routers που υπάρχουν ήδη στην αγορά.  Το τελευταίο router της με την ονομασία AirPort Extreme, η Apple το κυκλοφόρησε το 2013, πριν δηλαδή τρία χρόνια, χωρίς να έχει προχωρήσει σε κάποια αναβάθμισή του όλο αυτό τον καιρό. Με τιμή $199 το AirPort Extreme, υποστηρίζει συνδέσεις 802.11ac ενώ με $100 παραπάνω, ήταν μέχρι πρότινος διαθέσιμο το Time Capsule, ένα router δηλαδή με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο. Η πιο συμφέρουσα πρόταση της Apple ήταν το AirPort Express με κόστις $99 και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω 300Mbps 802.11n.

Τα routers της Apple αν και ποτέ δεν ξεχώρισαν για τις δυνατότητές τους, εντούτοις αποτελούσαν ένα ακόμη κομμάτι στο τεράστιο οικοσύστημα της εταιρείας με άψογη συνεργασία με άλλες συσκευές της Apple όπως Mac, iPhone και iPad.