Ανανεωμένα iPad Air ανακοίνωσε η Apple, και συγκεκριμένα στις πιο οικονομικές προτάσεις των tablet της, τα οποία έρχονται με αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και υποστήριξη Pencil.

Συγκεκριμένα το iPad Air των 10.5 ιντσών έρχεται με πολύ καλύτερες επιδόσεις εξαιτίας του A12 Bionic SoC το οποίο χαρίζει έως και διπλάσια ταχύτητα στα γραφικά και κατά 70% στον επεξεργαστή. Οι διαθέσιμες εκδόσεις έρχονται με αποθηκευτικό χώρο 64 και 256GB. Η οθόνη του iPad Air είνα φυσικά Retina με Full HD+ ανάλυση ενώ δε λείπει η επρόσθια κάμερα με ανάλυση 7 Megapixel αλλά και η κύρια στο πίσω μέρος με ανάλυση 8MP.

Έκπληξη αποτελεί ο διάδοχος του iPad mini τον 7.9 ιντσών, 3.5 χρόνια μετά το προηγούμενο μοντέλο. Και πάλι η Apple ενσωματώνει το A12 Bionic SoC ενώ η φωτεινότητα της οθόνης είναι κατά 25% μεγαλύτερη. Έρχεται σε εκδόσεις των 64GB και 256GB αλλά και με έκδοση που έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα LTE.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν το Apple Pencil (1η γενιά) για χειρόγραφες σημειώσεις και δυνατότητα να ζωγραφίσει κάποιος στην οθόνη με τις αντίστοιχες εφαρμογές. Η εμφάνιση παραμένει ίδια με τα προηγούμενα μοντέλα.

Στη MediaMarkt θα είναι άμεσα διαθέσιμα αρκετά σύντομα και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου.