Το iPhone X είναι αυτό που ξεχώρισε από την προχθεσινή παρουσίαση της Apple και μία από τις τεχνολογίες που υποστηρίζει και έχουν δημιουργήσει αρκετή συζήτηση, είναι αυτή του Face ID. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έρχεται να αντικαταστήσει το Touch ID στο iPhone X, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει πρόσβαση στη συσκευή του μόλις αναγνωρίσει το πρόσωπό του.

Η αποτυχημένη όμως προσπάθεια του στελέχους της Apple, Craig Federighi να ξεκλειδώσει το iPhone X  κατά την παρουσίαση χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αποτέλεσε αναμενόμενα θέμα συζήτησης με αρκετά αρνητικά σχόλια. Αυτά οδήγησαν την Apple να προχωρήσει σε δήλωση στην ιστοσελίδα Yahoo, στην οποία αναφέρει το τι ακριβώς συνέβη κατά την παρουσίαση.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το iPhone X που προσπάθησε να ξεκλειδώσει ο Federighi με τη λειτουργία Face ID, είχε ήδη εξαντλήσει τις 2 επιτρεπόμενες προσπάθειες, προχωρόντας στο κλείδωμα της λειτουργίας και στην εμφάνιση μηνύματος εισαγωγής του pin . Αυτό έγινε εξαιτίας λάθους των υπαλλήλων της Apple που ετοίμαζαν τη συσκευή προκειμένου αυτή να είναι έτοιμη για το demo, αφού κατά την ώρα της εγκατάστασης η οθόνη ήταν ανοιχτή με αποτέλεσμα το iPhone X να προσπαθεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο τους.

Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα για το αν το Face ID μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική στο Touch ID παραμένει, κάτι που θα μάθουμε μετά την κυκλοφορία του στις 3 Νοεμβρίου.