Σάρκα και οστά παίρνει το φημολογούμενο λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζει η Huawei, με την κινεζική εταιρεία να ανακοινώνει στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, το HarmonyOS.

Το HarmonyOS ανήκει στην κατηγορία ανοιχτού λογισμικού και είναι σύμφωνα με τη Huawei ένα microkernel-based λειτουργικό σύστημα το οποίο μπορεί να «μεταμορφώνεται» και να μπορεί να εγκαθιστάται σε διάφορων ειδών gadgets όπως έξυπνα ρολόγια, smartphones, υπολογιστές αλλά και αυτοκίνητα.

Διάβασε επίσης: Το Samsung Galaxy Book S υπόσχεται αυτονομία 23 ωρών.

O compiler του λειτουργικού υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού όπως C/, C++, Java, JavaScript και Kotlin ενώ ο apk compiler είναι σε θέση να τρέξει με τις καλύτερες προυποθέσεις οποιαδήποτε android εφαρμογή αν το επιλέξουν οι ίδιοι οι προγραμματιστές.

Το αν θα το δούμε στα μελλοντικά smartphones της Huawei μένει να το δούμε, όμως η ίδια η κινεζική εταιρεία δηλώνει δημόσια ότι επιθυμεί να συνεχίσει να στηρίζεται στο Android εκτός και «εξωτερικοί παράγοντες» θα της απαγορέψουν τη δυνατότητα αυτή.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Microsoft και Samsung ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία στον τομέα AI και του Cloud computing.

Σε ότι αφορά το Harmony OS, μια πρώτη του γεύση θα πάρουμε αύριο κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της Vision, της πρώτης τηλεόρασης της Honor η οποία θα τρέχει το νέο αυτό λειτουργικό.