Το PlayStation VR, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Sony για το PlayStation 4, είναι διαθέσιμο στα καταστήματα. Ήδη οι πρώτες αναφορές για την τελική έκδοση του συστήματος είναι αρκετά θετικές για τη Sony, με τα πρώτα παιχνίδια να δείχνουν και τις ικανότητες της συσκευής.

Η πρόταση της Sony για την εικονική πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί και ως η πρώτη που κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά, με άλλες προτάσεις από την Oculus και την HTC, να έχουν κυκλοφορήσει με περιορισμένη διαθεσιμότητα, ενώ η λειτουργία τους προϋποθέτει και την παρουσία υπολογιστή με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που φέρνει το συνολικό κόστος σε υψηλά επίπεδα. Όπως έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ο Sony, το PlayStation VR είναι συμβατό με όλα τα μοντέλα της οικογένειας PlayStation 4, κάτι που περιλαμβάνει όχι μόνο το κλασσικό μοντέλο αλλά τη νέα slim έκδοση και την επερχόμενη Pro έκδοση που προσφέρει καλύτερα γραφικά.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για τη λειτουργία του PS VR, ο χρήστης θα πρέπει να έχει αγοράσει την PlayStation Camera ενώ προαιρετική είναι η αγορά των χειριστηρίων Move τα οποία υποστηρίζονται από συγκεκριμένα και όχι όλα τα παιχνίδια. Τέλος η Sony δημοσιοποίησε ένα ασυνήθιστο βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, προχωρόντας σε teardown του συστήματος, κάτι που μας επιτρέπει να δούμε από τι αποτελείται το PlayStation VR.