Μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις γύρω από το Xbox One, ήταν αυτή πριν μερικές εβδομάδες που έφερε για πρώτη φορά υποστήριξη ποντικιού και πληκτρολογίου στη δημοφιλή κονσόλα της Microsoft.

Πλέον όμως γνωρίζουμε ότι αύριο 14 Νοεμβρίου με αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει η Microsoft, όλοι οι κάτοχοι Xbox One θα μπορούν να συνδέσουν ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι στην αγαπημένη τους κονσόλα και να παίξουν τα συμβατά παιχνίδια τους . Αυτά αρχικά που θα υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι ελάχιστα, με πρώτο και καλύτερο το Fortnite, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς.

Όπως είχε διευκρινιστεί από την πρώτη στιγμή, είναι στο χέρι του εκάστοτε developer για το αν επιθυμεί να προσθέσει τη σχετική υποστήριξη στο παιχνίδι του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα άλλα παιχνίδια που θα διαθέτουν την κατάλληλη υποστήριξη μέσα στο Νοέμβριο είναι τα Warframe, Bomber Crew, Strange Brigade, Warhammer: Vermintide 2, War Thunder, X-Morph: Defense και Deep Rock Galactic. Μέχρι το τέλος του έτους, το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τα παιχνίδια  Children of Morta, Vigor, Warface, Wargroove, DayZ, Minion Masters, και Moonlighter.

Για την υποστήριξη ποντικιού και πληκτρολογίου στο Xbox One, η Microsoft συνεργάστηκε με την Razer η οποία δηλώνει ότι έχει έτοιμη τη δική της πρόταση, την οποία θα ανακοινώσει στη CES 2019.