Πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, έχουν αποφασίσει ότι το κυνήγι bugs για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες τους, δε μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τους εργαζομένους τους. Γι’αυτό είναι σε ισχύ πολλά προγράμματα που ανταμείβουν όσους ανακαλύψουν σημαντικά bugs και τα αναφέρουν στις κατάλληλες ομάδες των εταιρειών, γίνοντας δέκτες στη συνέχεια σημαντικών χρηματικών ποσών ανάλογα με τη σπουδαιότητα του bug.

Στη λίστα των εταιρειών που ακολουθούν παρόμοια πολιτική περιλαμβάνεται η Microsoft, η Google, το Facebook αλλά όχι η Apple, μια πολιτική η οποία πλέον αλλάζει. Έτσι σύμφωνα με τον Ivan Krstic, υψηλόβαθμου στελέχους της Apple, η εταιρεία με σύμβολο το μήλο, θα προσφέρει έως και 200.000 δολάρια σε hackers και ερευνητές που θα ανακαλύπτουν και φυσικά θα αναφέρουν στην εταιρεία κενά ασφαλείας στα προιόντα της.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου κυβερνοασφάλειας Black Hat, ένα συνέδριο που συγκεντρώνει αρκετούς ικανούς hackers. Σύμφωνα με την Apple τα μεγαλύτερα ποσά θα λάβουν όσοι εντοπίζουν bugs στο firmware ενώ μικρότερα ποσά αντιστοιχούν σε όσους καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς iCloud. Ένας ακόμα τομέας που αφορά το πρόγραμμα εύρεσης bug της Apple είναι το iPhone, με τους hackers να καλούνται να αποκτήσουν μη εγκεκριμένη πρόσβαση στη συσκευή.