Η Qualcomm αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο παίκτη σε ότι αφορά τα chipsets των smartphones μαζί με την Apple, προχωρώντας σήμερα στην παρουσίαση της κορυφαίας της πρότασης, του Snapdragon 835.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα τον αριθμό τον πυρήνων που διαθέτει το νέο chipset, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι την κατασκευή του θα αναλάβει η Samsung, χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη κατασκευαστική μέθοδο της εταιρείας, αυτή των 10 nm FinFET. Κάτι τέτοιο προσφέρει 30% μικρότερη επιφάνεια σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, 27% μεγαύτερη απόδοση και 40% μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κάτι που θεωρητικά θα οδηγήσει σε smartphones με μεγαλύτερη αυτονομία.

Οι εκπλήξεις της Qualcomm δε σταματάνε εδώ αφού το Snapdragon 835 έρχεται μαζί με την τέταρτη γενιά της τεχνολογίας Quick Charge. Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν φόρτιση 20% ταχύτερη σε σχέση με το Quick Charge 3.0 αλλά κατά 30% αποδοτικότερη. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι με πέντε μόλις λεπτά φόρτισης, ένα smartphone που ενσωματώνει το συγκεκγριμένο chipset θα μπορεί να λειτουργεί για επιπλέον 5 ώρες.

Το Snapdragon 835 θα το δούμε στα πρώτα smartphones από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, και πιθανότητα στις εκθέσεις CES 2017 και MWC 2017.