Κάθε χρόνο τέτοια εποχή περίπου, έχουμε συνηθίσει να μαθαίνουμε την ονομασία του γλυκού με την οποία η Google «βαπτίζει» την επόμενη μεγάλη έκδοση του Android. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Android 10.

Από φέτος η γνωστή εταιρεία αλλάζει ρότα αφού η 10η έκδοση του Android θα ονομάζεται απλά Android 10 όπως ανακοίνωσε επίσημα η Google. Αυτό σημαίνει ότι πλέον κάθε νέα έκδοση θα έχει το δικό της αριθμό, έτσι ώστε του χρόνου να μιλάμε για το Android 11 κ.ο.κ, έναν παρόμοιο τρόπο με αυτό του iOS.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Matrix 4 ανακοινώθηκε με τον Keanu Reeves να επιστρέφει στο ρόλο του Neo.

Αυτή πάντως δεν είναι η μόνη αλλαγή γύρω από το brand του Android αφού παράλληλα η Google ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αλλαγές στο λογότυπο του Android το οποίο αποκτά περισσότερες καμπύλες αλλά και μαύρο χρώμα έναντι του πράσινου που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 10 χρόνια.

Ακόμα η μασκότ της δημοφιλέστερης πλατφόρμας, το συμπαθητικό ρομπότ το οποίο ανάλογα την έκδοση κρατούσε και διάφορα γλυκά στα χέρια, περνάει και αυτό από λίφτινγκ με τις κεραίες του να βελτιώνονται.

Η επίσημη τελική έκδοση του Android 10 αναμένεται τις επόμενες ημέρες όπως και οι επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών για το πότε θα το φέρουν στα μοντέλα τους.