Η βιντεοκάμερά σε βοηθά να κρατάς πολύτιμες στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους σου, ταξίδια, χίλιες δυο ωραίες εμπειρίες. Αλλά τις καλύτερες απ’όλες, αυτές με τις περιπέτειες στη φύση, στο βουνό και μέσα στα κύματα της θάλασσας τις έχεις τραβήξει με κάτι άλλο, πιο «προχωρημένο»: μια action camera όνομα και πράγμα…

Είναι ανθεκτικές και αντέχουν (σχεδόν) τα πάντα. Μπορείς να τις έχεις πάντα μαζί σου και να τραβούν εκπληκτικά πλάνα. Να έχεις απόδειξη πως έζησες μια στιγμή ακριβώς μέσα από την δική σου οπτική γωνία, αφού μπορείς να τις στερεώσεις ακόμη και πάνω στo κεφάλι σου. Οι περισσότερες καταγράφουν σε υψηλή ανάλυση, κάτι που σημαίνει ότι τα βίντεό σου θα έχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούν να κάνουν οι action cameras και παρακάτω περιγράφουμε τους 5 σημαντικότερους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να την αποκτήσεις:

1. Είσαι λάτρης της μοτοσικλέτας και θέλεις να κρατήσεις για πάντα τις αλησμόνητες εικόνες του road trip που σχεδιάζεις να κάνεις με τους κολλητούς σου, όπως έκαναν ο Ewan McGregor (γνωστός Σκωτσέζος ηθοποιός)  και ο Charley Boorman (Άγγλος παρουσιαστής και ηθοποιός), στο επικό ταξίδι τους γύρω από τη Γη, που όλοι οι φίλοι της μοτοσικλέτας ζηλέψαμε.

Σε αυτό λοιπόν, εξέχουσα σημασία είχαν οι κάμερες που φορούσαν οι ίδιοι στα κράνη τους και οι οποίες κατέγραψαν τα πάντα στην πορεία τους.

Δεν υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να καταγράφει αυτά ακριβώς που βλέπει, όπως οδηγώντας σε μια πίστα! Είναι σαν να παίζεις στο δικό σου video game…

2. Σου αρέσει η γρήγορη οδήγηση με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και θεωρείς (σωστά) ότι η οδήγηση σε πίστα θα σε κάνει πολύ καλύτερο. Δίκιο έχεις. Για να καταγράψεις τα λάθη σου και να γίνεις καλύτερος όσο πιο σύντομα γίνεται, στερέωσε μια κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου (ή αντίστοιχα στο ρεζερβουάρ της μοτοσικλέτας σου) και κάνε όσους περισσότερους γύρους μπορείς στην πίστα.

3. Ας πούμε όμως ότι είσαι λάτρης της ταχύτητας και της περιπέτειας αλλά όχι…στη στεριά. Κανένα πρόβλημα: Οι αδιάβροχες action cameras (όπως για παράδειγμα η GOPRO CHDHE 301 HERO3: WHITE EDITION) σου δίνουν τη δυνατότητα να τραβήξεις πλάνα είτε οδηγείς το Jet Ski σου το καλοκαίρι είτε έχεις βγει για ιστιοπλοΐα στα ανοιχτά με φίλους.

[justified_image_grid exclude=1496]

4. Ποδήλατο στο βουνό: η οδήγηση του ποδηλάτου στα μονοπάτια ενός βουνού, είναι μια εμπειρία που όλο και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν. Χρειάζεται καλή προπόνηση αλλά και το σωστό εξοπλισμό, για να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις των χωμάτινων μονοπατιών, καθώς και την ανάλογη εμπειρία. Οι έντονες στιγμές είναι πολλές, η αδρεναλίνη εκλύεται άφθονη και σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης στα ελληνικά βουνά, συνθέτουν μια παλέτα εικόνων που αξίζει να κρατήσεις στο αρχείο σου.

Οι action cameras μπορούν να τοποθετηθούν στο κράνος του ποδηλάτη ή και στο ίδιο το ποδήλατο και να καταγράψουν …ακριβώς ότι βλέπει!

Eίναι αδιάβροχες, είναι ανθεκτικές: οι action cameras είναι ο φίλος σου σε κάθε περιπέτεια!

5. Σου αρέσει να πετάς: είτε είσαι οπαδός του αλεξίπτωτου πλαγιάς ή είτε αιωροπτεριστής ή ακόμη κάνεις μαθήματα για να πετάς κανονικό αεροπλάνο, η action camera είναι το απόλυτο gadget για ‘σένα! Είναι ένας τρόπος να μοιραστείς με τους φίλους σου πως είναι να πετάς πάνω από τα σύννεφα και να πάρουν όλοι μια γεύση πως είναι να τα βλέπεις από ψηλά. Το σημαντικότερο είναι πως και εσύ ο ίδιος, θα μπορείς να “ζήσεις την εμπειρία αυτή” ξανά και ξανά μέσα από τα βίντεο σου.