Αν η παράδοση συνεχιστεί, τον Σεπτέμβριο θα δούμε όχι μόνο τα νέα iPhone αλλά και την τελική έκδοση του iOS 12, η οποία πρωτοανακοινώθηκε τον Ιούνιο στο συνέδριο WWDC.

Με τη δοκιμαστική περίοδο να «τρέχει», η Apple ανακοίνωσε ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου iOS, αυτό των ομαδικών βιντεοκλήσεων στο FaceTime, δε θα αποτελέσει μέρος της τελικής έκδοσης του iOS 12 όταν αυτή κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα η Apple αναφέρει ότι αυτό θα γίνει μέσα στο Φθινόπωρο σε κάποια μελλοντική έκδοση της πλατφόρμας ενώ το ίδιο ισχύει και για την παρουσία του ίδιου χαρακτηριστικού στο macOS mojave.

Ο λόγος αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα, φαίνεται ότι είναι η έλλειψη χρόνου προκειμένου να είναι έτοιμη η σχετική λειτουργία στην ώρα της. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, οι ομαδικές βιντεοκλήσεις στο FaceTime θα δίνουν σε έως 32 άτομα τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία βιντεοκλήση ταυτόχρονα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αναβάλλει την ενσωμάτωση κύριων χαρακτηριστικών του iOS αφού με την προηγούμενη έκδοση, είχε προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση για τις λειτουργίες του iMessages για το Cloud καθώς και για το σετ εντολών AirPlay 2.