Καλύτερη κάνει την εφαρμογή Google Translate η αμερικανική εταιρεία και συγκεκριμένα τη λειτουργία μετάφρασης που προσφέρει μέσω κάμερας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Google Translate επιτρέπει να εξερευνείτε άγνωστες περιοχές, να επικοινωνείτε σε διαφορετικές γλώσσες και να κάνετε επαφές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με άλλο τρόπο. Χρησιμοποιώντας ακόμα την κάμερα του smartphone σας, είναι δυνατή η άμεση μετάφραση στη δική σας γλώσσα, εστιάζοντας απλά την κάμερα στο ξενόγλωσσο κείμενο.

Υποστηρίζοντας πλέον τη μετάφραση σε περισσότερες από 100 γλώσσες, το νέο Google Translate app υποστηρίζει μετάφραση όχι μόνο από αγγλικά σε άλλες γλώσσες αλλά από και σε όλες τις υποστηριζόμενες γλώσσες. Έτσι μπορείτε να μεταφράσετε από τα Αγγλικά στα Ελληνικά, από τα Κινεζικά στα Ελληνικα, από τα Ελληνικά στα Γερμανικά κ.ο.κ.

Διάβασε επίσης: Η Nintendo ανακοίνωσε το Switch Lite για απόλυτα φορητό gaming.

Επιπλέον για πρώτη φορά ενσωματώνεται στην εφαρμογή η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT) η οποία παράγει πιο ακριβείς και πιο φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα μεταφραστικά λάθη σε ορισμένους συνδυασμούς γλωσσών, έως και πάνω από 55%-85%. Η Google δίνει ακόμα τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής και χωρίς την παρουσία Internet, επιτρέποντας το «κατέβασμα» των γλωσσών που σας ενδιαφέρουν.

Η ανανεωμένη εφαρμογή Μετάφρασης της Google είναι από σήμερα διαθέσιμη στο App Store καθώς και στο Play Store.