Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχωρά η Huawei, κυκλοφορώντας μια νέα έκδοση του περσινού Huawei P8 Lite, ενός από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας. Η φετινή έκδοση του P8 Lite έρχεται βελτιωμένη σε σχέση με το νεώτερο (ονομαστικά) P9 Lite, διαθέτοντας οθόνη 5,2 ιντσών, ανάλυση Full HD ενώ και ο σχεδιασμός του διαφέρει μιας και αυτός έχει σαφής ομοιότητες με τη σειρά Honor.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Huawei με τα Lite μοντέλα, στο εσωτερικό βρίσκουμε έναν επεξεργαστή μεσαίων επιδόσεων και συγκεκριμένα τον Kirin 655 που αποτελείται από οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικού χώρου τα οποία ο χρήστης μπορεί να επεκτείνει με την εγκατάσταση microSD κάρτας. Για κύρια κάμερα το P8 Lite στηρίζεται σε αισθητήρα 12MP με διάφραγμα f/2.0 ενώ για τις selfies σας, η Huawei έχει φροντίσει να εγκαταστήσει μια κάμερα με ανάλυση 8MP.

Τέλος η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 3.000mAh και αναμένεται να επαρκεί για έντονη χρήση μίας ημέρας. Μία ακόμη διαφορά του νέου P8 Lite από τον προκάτοχό του είναι ότι μπορεί να τρέχει την έκδοση 7.0 Nougat της πλατφόρμας του Android ενώ η τιμή του θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα €250.