Σύντομα, η Sony Θα κυκλοφορήσει την τέταρτη έκδοση του firmware για το PlayStation 4, με τη δοκιμαστική έκδοση να είναι διαθέσιμη από σήμερα για τους τολμηρούς. Η νέα έκδοση αναμένεται να είναι μία από τις σημαντικότερες που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Sony, φέρνοντας νέες σημαντικές προσθήκες στη δημοφιλή παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας.

Σε αυτή περιλαμβάνονται ειδοποιήσεις Pop-up, νέα εικονίδια, backgrounds αλλά και διάφορες αλλαγές στο dashboard προκειμένου αυτό να γίνει πιο σύγχρονο. Το Quick Menu έχει αναβαθμιστεί σημαντικά χωρίς να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών. Πιο γρήγορο είναι το share ενός βίντεο με υποστήριξη πλέον κλιπ που ξεπερνάνε τα 140 δευτερόλεπτα έναντι των 10 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ακόμα δίνεται μεγαλύτερο βάρος στα Trophies και τα Achievements που συγκεντρώνει ο κάτοχος της κονσόλας.

Τέλος ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει καταλόγους στον content launcher και στη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών του προκειμένου να οργανώσει αυτός όπως επιθυμεί τα παιχνίδια που έχει στην κατοχή του και να μη στηρίζεται πλέον στο σύστημα της Sony. Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τη νέα έκδοση του firmware πριν αυτή γίνει επίσημη, θα πρέπει να έχουν ήδη πραγματοποιήσει εγγραφή στο δοκιμαστικό πρόγραμμα της Sony, το οποίο πλέον δε δέχεται νέα μέλη.