Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του Google Earth, του απίστευτου παγκόσμιου άτλαντα της Google, έχει ξεκινήσει και κάνει την εμφάνιση του στις διάφορες πλατφόρμες, με αυτή του iOS να είναι η επόμενη.

Έτσι από σήμερα, η νέα εφαρμογή του Google Earth για iPhone και iPad είναι διαθέσιμη μέσω του App Store, φέρνοντας ανανεωμένους τρισδιάστατους χάρτες, και επιτρέποντας στον χρήση να περιηγηθεί σε μια τοποθεσία σαν να πετούσε από πάνω της.

Ακόμα η ενότητα Voyager επιτρέπει στον χρήστη της εφαρμογής να πάρει μέρος σε διαδραστικές ξεναγήσεις σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, και οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες 360 μοιρών. Η εμφάνιση διαφόρων καρτών που παρέχουν πληροφορίες για την τοποθεσία που βλέπει ο χρήστης είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης που σκοπο έχει να αποτελέσει βοήθημα στο καθένα που ενδιαφέρεται να μάθει Γεωγραφία και όχι μόνο.

Η εφαρμογή μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και ως παιχνίδι για όσους θέλουν να επισκεφθούν διαδικτυακά τυχαία μέρη, με το Google Earth να παρέχει στο χρήστη το κουμπί “I’m feeling lucky”. Όσοι επιθυμούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στο iPhone ή το iPad τους, μπορούν να επισκεφθούν αυτό το σύνδεσμο.