Καλά τα νέα για τους απανταχού fans του παιχνιδιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του J.J. Abrams, η ταινία Portal σύντομα θα ανακοινωθεί. Αν και είχαμε μάθει από το 2013 ότι ταινίες με βασικό συστατικό το Half Life και το Portal θα κυκλοφορήσουν στις μεγάλες αίθουσες, από τότε δεν είχαμε κάποιο συνταρακτικό νέο. Σύμφωνα με τον J.J. τα πράγματα κινούνται με γρηγορότερους ρυθμούς και σύντομα θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση της ταινίας.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραγωγή ή αν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τα γυρίσματα, το σίγουρο είναι ότι η Valve βλέπει πιο ζεστά το θέμα, οπότε δεν θα αργήσουν πολύ οι ανακοινώσεις. Απορίας άξιο βέβαια είναι το αν οι παραγωγοί και σκηνοθέτες επιλέξουν να μεταφέρουν την ιστορία αυτούσια από το παιχνίδι ή αν θα επιλέξουν να βασιστούν σε κάποια χαρακτηριστικά και να δημιουργήσουν κάτι εντελώς καινούριο.

Αν και αρκετά παιχνίδια έχουν περάσει στη μεγάλη οθόνη, είναι λίγες οι φορές που η επιτυχία τους χτύπησε την πόρτα. Είναι σημαντικό λοιπόν για μία τόσο μεγάλη παραγωγή, να βρει τους κατάλληλους, όπου θα έχουν παίξει ήδη το παιχνίδι, ώστε να δημιουργήσουν το κλίμα & ατμόσφαιρα που αγαπήσαμε από το παιχνίδι. Οι fans έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν… παίζουν και μπορούν να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν μία ταινία σε χρόνο dt.

Με αρκετές νέες ταινίες να βασίζονται σε παιχνίδια όπως τα Ratchet and Clank, Assassin’s Creed και το reboot του Tomb Raider, είναι η κατάλληλη περίοδος να δούμε και το Portal. Και για όσους δεν γνωρίζουν το παιχνίδι, το παρακάτω video θα σας μεταφέρει ακριβώς την ατμόσφαιρα.