Μια μικρή μερίδα χρηστών του iPhone 6 και του iPhone 5s, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη συσκευή του από τη στιγμή που αποφάσισαν να αναβαθμιστούν στο τελευταίο iOS 10.1.1

Όπως αναφέρουν αρκετοί χρήστες, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση, η αυτονομία της συσκευής τους έχει πέσει δραματικά, με το iPhone να απενεργοποιείται ακόμα και αν δείχνει ότι έχει τουλάχιστον 30% διαθέσιμη μπαταρία. Άλλοι χρήστες κάνουν λόγο για άμεση πτώση της μπαταρίας μόλις βγάλουν το iPhone από την πρίζα, όπου η χωρητικότητα της μπαταρίας κατεβαίνει από τ0 100% στο 80% σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Ήδη στο forum υποστήριξης της Apple, η συζήτηση από χρήστες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τις 15 σελίδες, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη απάντηση από την Apple. Πάντως αν πιστέψουμε μια αναφορά χρήστη, η επερχόμενη έκδοση του iOS με αριθμό 10.2, και η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, λύνει το πρόβλημα. Αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν υπομονή αν και δε θα πρέπει να αποκλείεται το σενάριο η Apple να κυκλοφορήσει ένα patch πριν τη συγκεκριμένη αναβάθμιση.