Αυτό προτείνει άλλωστε το ίδιο το Twitter, μετά από σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας που εντόπισε σε ένα εσωτερικό του σύστημα, το οποίο κατέγραφε τους κωδικούς των χρηστών της υπηρεσίας χωρίς να τους κωδικοποιεί, κάνοντας τους ορατούς στους μηχανικούς της εταιρείας.

Όπως ενημερώνει το ίδιο το Twitter όλους τους χρήστες του με e-mail, ταυτοποίησε ένα εσωτερικό σφάλμα, το οποίο αποθήκευε κωδικούς πρόσβασης χωρίς απόκρυψη σε ένα εσωτερικό αρχείο καταγραφής. Οι μηχανικοί της εταιρείας διόρθωσαν το εσωτερικό σφάλμα και η έρευνά έδειξε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης ή κακόβουλης χρήσης από κάποιο άλλο άτομο.

Διάβασε επίσης: Το Twitter υποστηρίζει πλέον Ελληνικά

Το Twitter προτείνει ότι για να είναι βέβαιοι για την ασφάλειά των χρηστών του, τους ζητάει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας σε όλες τις υπηρεσίες όπου έχουν χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο κωδικό πρόσβασης.

Η ανακοίνωση κλείνει αναφέροντας ότι

«Λυπούμαστε πολύ για την εμφάνιση αυτού του προβλήματος. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και δεσμευόμαστε καθημερινά να σας αποδεικνύουμε ότι την αξίζουμε.»