Τη Βαρκελώνη και το Mobile World Congress επέλεξε η Microsoft για τα αποκαλυπτήρια του Microsoft HoloLens 2, του συστήματος Mixed Reality που κατασκευάζει.

Η νέα γενιά του HoloLens 2 έρχεται βελτιωμένο σε όλα τα σημεία από τον προκάτοχό του ο οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν 4 χρόνια. Η ίδια η συσκευή παραμένει πάντα αυτόνομη αφού στην ουσία είναι ένας πλήρης υπολογιστής σε μορφή κράνους. Αυτή τη φορά όμως, η Microsoft έχει επιλέξει στο εσωτερικό να στηριχθεί σε ARM αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα στο Snapdragon 850 SoC, κάτι που έχει να κάνει και με τη μεγαλύτερη αυτονομία.

Το ίδιο το κράνος είναι πολύ πιο άνετο ενώ μπορεί να τοποθετηθεί πανεύκολα στο κεφάλι του χρήστη ακόμα και αν αυτός φοράει γυαλιά. Το οπτικό πεδίο διπλασιάζεται και πλέον τα ολογράμματα εμφανίζονται στον χρήστη τις περισσότερες φορές χωρίς αυτός να χρειάζεται να στρίψει το κεφάλι του και να τα ψάξει. Ακόμα η ανάλυση για κάθε οθόνη ανεβαίνει στην 2K.

Τα σενάρια χρήσης του HoloLens 2 περιλαμβάνουν κυρίως επιχειρήσεις και κυρίως όσους βρίσκονται στο χώρο του σχεδιασμού, και οι οποίοι μπορούν να πάρουν μια πολύ πιο αξιόπιστη εικόνα για το μοντέλο που κατασκευάζουν, το πως δείχνει στον πραγματικό χώρο, απ’ όλες τις γωνίες, γλυτώνοντας πολύ χρόνο από την κατασκευή δοκιμαστικών μοντέλων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το HoloLens 2 όπως και ο προκάτοχός του απευθύνονται σε επαγγελματίες και όχι gamers, αν και θα υποστηρίζει μελλοντικά την Unreal Engine 4. Η τιμή του δεν αφήνει περιθώρια αφού αυτή έχει οριστεί στα $3500.