Τα DJI Drones αποτελούν τον κυρίαρχο στην αγορά των drones και με μία νέα κίνηση της κινεζικής εταιρείας, επιθυμεί να γίνει και η ασφαλέστερη μετά από τελευταία περιστατικά με πτήσεις drone σε παράνομα μέρη όπως στο χώρο των αεροδρομίων.

Συγκεκριμέμα, από το νέο χρόνο, σχεδόν όλα τα drones της εταιρείας με βάρος μεγαλύτερο των 250 γραμμαρίων, θα διαθέτουν πομποδέκτη ADS-B. Ο πομποδέκτης ADS-B θα είναι σε θέση να λαμβάνει το σήμα ADS-B που εκπέμπουν σχεδόν όλα τα αεροπλάνα και ελικόπτερα. Μόλις γίνει κάτι τέτοιο, ο κάτοχος του drone θα ενημερωθεί σχετικά προκειμένου να προσγειώσει το drone του.

Διάβασε επίσης: Η τελευταία αναβάθμιση May 2019 για τα Windows 10 είναι πλέον διαθέσιμη. 

Η τεχνολογία ονομάζεται AirSense και ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της στο Matrice 2000 drone της DJI αλλά και στο Mavic 2 Enterprise. Με βάση το βάρος όλων των drones της κινεζικής εταιρείας όπου ακόμα και το Spark έχει βάρος 300 γραμμαρίων είναι προφανές ότι η DJI θα εγκαταστήσει τη σχετική τεχνολογία σχεδόν σε όλα τα drones που θα κυκλοφορήσει από το νέο χρόνο.

Τέλος, η FAA έχει ήδη ενημερώσει τους πιλότους ότι από τις αρχές της νέας χρονιάς, όλα τα αεροσκάφη θα πρέπει να φέρουν δέκτη ADS-B.