Με τα AKG K545 και AKG K845 BT η AKG παρουσίασε στην IFA δύο νέα μοντέλα ακουστικών over-ear, τα οποία προσφέρουν αναπαραγωγή ήχου σε ποιότητα στούντιο σε συνδυασμό με υψηλή άνεση. Τα ακουστικά ψείρες AKG K323 XS είναι, αντιθέτως, μικροσκοπικά και πολύ ελαφριά και ενδείκνυνται ιδιαίτερα για χρήση καθ’ οδόν.

Τα ακουστικά κεφαλής κλειστού τύπου προσφέρουν ήχο σε ποιότητα στούντιο και εντυπωσιακά μπάσα

Το μοντέλο AKG K323 XS απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που προτιμούν τα πολύ διακριτικά ακουστικά. Παρά το μικρό της μέγεθος, η συσκευή ενσωματώνει έναν οδηγό 5,8 mm για εντυπωσιακά ακριβή ήχο. Τα ακουστικά διατίθενται σε τέσσερα μεγέθη (XS, S, M και L) για τέλεια εφαρμογή. Το AKG K323 XS αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές. Η πρώτη θα προσφέρεται με κοινό, απλό καλώδιο, ενώ οι άλλες δύο θα προσφέρονται με ενσύρματο τηλεχειριστήριο 3 κουμπιών (έκδοση Apple) ή με ενσύρματο τηλεχειριστήριο με μικρόφωνο. Το AKG K323 XS θα ανέβει στα ράφια των καταστημάτων τον Οκτώβριο στην (ενδεικτική) τιμή των περ. 40 € (απλό καλώδιο), 50 € (τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης) και 60 € (τηλεχειριστήριο Apple) αντιστοίχως.

Το AKG K545 βασίζεται στον βραβευμένο σχεδιασμό του AKG K550 και συμπληρώνει το χαρακτηριστικό αστικό λουκ με τέσσερις χρωματικές παραλλαγές (μαύρο, λευκό, μαύρο/τυρκουάζ και μαύρο/πορτοκαλί). Τα ακουστικά κεφαλής κλειστού τύπου προσφέρουν ήχο σε ποιότητα στούντιο και εντυπωσιακά μπάσα. Οι μεγάλες, επενδυμένες κάψες ενσωματώνουν έναν οδηγό 50 mm και καλύπτουν πλήρως το αυτί, εξασφαλίζοντας ηχομόνωση και αποκλείοντας τους θορύβους του περιβάλλοντος. Το μοντέλο K545 προσφέρεται με δύο αφαιρούμενα καλώδια με ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο με είσοδο μικροφώνου – μία παραλλαγή με τηλεχειριστήριο 3 κουμπιών για συσκευές Apple και μία με τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης. Η συσκευή διπλώνει και μεταφέρεται εύκολα. Το AKG K545 αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσης στην αγορά τον Οκτώβριο και θα κοστίζει περίπου 250 Ευρώ (ενδεικτική τιμή).

AKG K845 BT είναι ένα ασύρματο μοντέλο ακουστικών με τεχνολογία Bluetooth και NFC

Τέλος, το AKG K845 BT είναι ένα ασύρματο μοντέλο ακουστικών με τεχνολογία Bluetooth και NFC. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα απλό καλώδιο ακουστικών για ενσύρματη χρήση του K845 BT όταν είναι απαραίτητο (ή αν έχει εξαντληθεί η μπαταρία). Ο χειρισμός των ακουστικών πραγματοποιείται από τα στοιχεία χειρισμού αριστερά και δεξιά στις κάψες. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στις κάψες με πολυτελή επένδυση έχει ενσωματωθεί ένας οδηγός 50 mm ο οποίος υπόσχεται εξαιρετικό ήχο με δυνατά μπάσα. Μια πλήρης φόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου των ακουστικών αρκεί για έως και οχτώ ώρες ασύρματης μουσικής απόλαυσης. Τα ακουστικά που προσφέρονται σε μαύρο και λευκό χρώμα, διπλώνουν και μεταφέρονται εύκολα. Το μοντέλο αναμένεται να διατεθεί στο εμπόριο τον Νοέμβριο στην (ενδεικτική) τιμή των περίπου 300 Ευρώ.