Έχοντας πρωτανακοινώσει την υποστήριξη των AirPlay 2 και HomeKit στις τηλεοράσεις της από τον περασμένο Ιανουάριο στη CES 2019, η LG προχωρά από αυτή την εβδομάδα στην υλοποίηση των πολύ σημαντικών προτύπων της Apple.

Αυτό θα ισχύσει για τη φετινή σειρά AI της LG και σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, την καθιστά τον πρώτο παγκοσμίως κατασκευαστή τηλεοράσεων που υποστηρίζει το HomeKit. Αναλυτικά, η υποστήριξη θα γίνει εφικτή μέσω ενημέρωσης του λογισμικού στις φετινές OLED, NanoCell και UHD τηλεοράσεις της LG με δυνατότητα ThinQ AI.

Διάβασε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί patch για τη διόρθωση του GPS σε παλαιότερα iPhone.

Όσοι είναι κάτοχοι iPhone ή και iPad, μπορούν μέσω της τεχνολογίας AirPlay 2, να μεταδώσουν το περιεχόμενο της Mobile συσκευής τους στην τηλεόραση ασύρματα χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν πρόσθετη συσκευή όπως για παράδειγμα κάποιο Apple TV όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Επιπλέον μπορούν να αναπαράγουν Podcasts, μουσική, φωτογραφίες αλλά και υπηρεσίες streaming στην αγαπημένη τους LG τηλεόραση, ταυτόχρονα με άλλα συμβατά ηχεία που υποστηρίζουν Apple 2.

Τέλος με το HomeKit οι χρήστες έχουν μέσα από την LG τηλεόρασή τους, τον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού τους μέσω της εφαρμογής Home. Οι τηλεοράσεις LG AI μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή Home, με την οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης, όπως η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, η ένταση της φωνής και η πηγή τροφοδοσίας.