Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, το Viber, παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό με την ονομασία Viber Secret Messages.

Στην ουσία το Secret Messages δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να στείλει μια φωτογραφία αλλά και βίντεο στον συνομιλητή του μέσω της εφαρμογής, επιλέγοντας ένα χρονικό διάστημα όπου μετά τη συμπλήρωση του, η φωτογραφία ή το βίντεο θα αυτοκαταστραφεί. Παρόμοια δυνατότητα έχουμε δει και στην εφαρμογή του Snapchat που ξεκίνησε και τη σχετική μόδα με τα αυτοκαταστραφόμενα μηνύματα, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Έτσι κατά τη διάρκεια αποστολής της φωτογραφίας, ο αποστολέας μπορεί να επιλέξει ένα χρονικό διάστημα δευτερολέπτων που αυτή θα είναι ενεργή από το διάστημα που ο παραλήπτης τη δει για πρώτη φορά. Μετά τη συμπλήρωση του χρονικού ορίου, αυτή εμφανίζεται θολή, χωρίς ο παραλήπτης να μπορέσει να τη ξαναδεί ή να τη δείξει σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

Το Viber έχει και στη χώρα μας μια τεράστια κοινότητα χρηστών, ενώ η δυνατότητα των Secret Messages είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του iOS και του Android.