Το σημερινό άρθρο αγαπητέ αναγνώστη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “back to basics”: Είναι αυτό το είδος άρθρου που οι “παλιές καραβάνες” της φωτογραφίας θα διαβάσουν, θα κουνήσουν το κεφάλι και θα χαμογελάσουν, ενώ οι “νεοσύλλεκτοι” θα βρουν στοιχεία που θα τους κάνουν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους σε κάποια από τα παρακάτω. Αν δεν το κάνουν βέβαια, θα μας καταλάβουν και θα μας παραδεχτούν… εν καιρώ!

Το σίγουρο είναι πως τα 3 αντικείμενα που παρουσιάζουμε σήμερα, είναι αυτά που λέμε “τα αναπόσπαστα αξεσουάρ” κάθε φωτογράφου. Πρόκειται για 3 αντικείμενα που θα έχεις πάντα μαζί σου και που βοηθούν τόσο στη βελτίωση της ποιότητας της φωτογραφικής εμπειρίας όσο και στην αντιμετώπιση και λύση βασικών και προφανών προβλημάτων.

Πάμε να δούμε τα αξεσουάρ λοιπόν, ξεκινώντας από το τι κερδίζεις με το καθένα από αυτά!

Αύξησε την χωρητικότητα της μηχανής σου και κάνε την μεταφορά αρχείων, παιχνιδάκι!

Άλλοι λένε πως πρόκειται για αναγκαίο κακό. Άλλοι πως είναι ό,τι πιο βολικό υπάρχει για την real-time αρχειοθέτηση των φωτογραφιών. Το σίγουρο είναι πως με αυτές, δεν πρόκειται ποτέ να προβληματιστείς! Ναι, μιλάμε για τις κάρτες μνήμης! Ένα αξεσουάρ με πολλά πλεονεκτήματα, ή αλλιώς τον πανίσχυρο “αντικαταστάτη” του old-time-classic φιλμ (αν η λέξη “φωτογραφικό φιλμ” δε σου λέει κάτι, μάλλον ανήκεις στη γενιά που δεν ξέρει ούτε τι είναι η κασέτα, σταμάτα να διαβάζεις και ζήτα συγνώμη που πλήγωσες τη συντακτική ομάδα με την ηλικία σου. ΟΚ, τώρα μπορείς να συνεχίσεις).

Τα οφέλη που προσφέρει η κάρτα μνήμης πέρα από την αρχειοθέτηση; Πολλά!

Αρχικά τα extra GB που προσφέρουν, θα σε απαλλάξουν από το άγχος της “διαγραφής” τη στιγμή που “καίγεσαι” να βγάλεις αυτό που βλέπεις και θες να κρατήσεις για πάντα. Σταματάς να είσαι δηλαδή ο τύπος: “ωχ, πάλι έχω γεμάτη μνήμη, πρέπει να διαγράψω φωτογραφίες”, που μάλιστα συμβαίνει πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Ειδικά μάλιστα όταν δεν είσαι και πολύ έμπειρος με τη φωτογραφία, τότε θα πρέπει να βγάζεις πολλές φωτογραφίες ξανά και ξανά μέχρι να πετύχεις το αποτέλεσμα που σου αρέσει.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του μικρού αλλά θαυματουργού φωτογραφικού gadget είναι η ευκολία που προσφέρουν στη μεταφορά των φωτογραφιών από την κάμερα στο laptop. Όλα τα σύγχρονα laptop και netbook διαθέτουν θύρες για κάρτες μνήμης, οπότε άμεσα και λειτουργικά μπορείς να αποθηκεύσεις τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που τράβηξες!

Οπότε ναι, μιλάμε για ελάχιστο πρόσθετο βάρος και όγκο, αλλά για κάτι πραγματικά χρήσιμο. Και σου έχουμε και πρόταση, όμως πριν καταλήξεις στην ιδανική κάρτα μνήμης για εσένα, πρέπει να δεις και ποιο είδος κάρτας μνήμης είναι το ιδανικό για τη φωτογραφική σου μηχανή: SD, MicroSD, ή Memory Stick Duo; (Ναι, σωστά υπέθεσες, το γράφει πάνω στη μηχανή συνήθως!).

Προστάτευσε τη φωτογραφική μηχανή σου, από τυχόν ατύχημα!

Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και θα αναγκαστείς να μεταφέρεις τη φωτογραφική μηχανή σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ρισκάρεις (και να χαλάσεις τη διάθεσή σου στις διακοπές, κρίμα είσαι!). Με προσιτές τιμές και επιλογές για το στυλ που σου ταιριάζει, υπάρχουν θήκες που συνδυάζουν λειτουργικότητα, ομορφιά και εξοικονόμηση χρημάτων. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε περισσότερο…

Κάνε τις φωτογραφίες σου να φαίνονται επαγγελματικές, με ένα απλό κόλπο

Έχουμε μιλήσει για τα 5+1 Tricks που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες . Μερικά από τα βασικότερα προβλήματα όμως, μπορούν να καταπολεμηθούν με μία πολύ απλή αγορά. Το διάσημο σε όλους μας τρίποδο, είναι για το φωτογράφο ό,τι είναι το καλό παπούτσι για τον δρομέα του μαραθωνίου.

Σκέψου για παράδειγμα πόσες φωτογραφίες έχεις σβήσει επειδή βλέπεις μετά πως είναι θολές, ή τα μεγάλης διάρκειας βίντεο που θέλουν χάπι κατά της ναυτίας από το πολύ κούνημα. Σίγουρα δε θες κάτι τέτοιο! Και ναι, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι το τρίποδο μπορεί να σου φανεί απαραίτητο ακόμα και σε περίπτωση που θέλεις να βγάλεις φωτογραφία με την παρέα σου και δεν βρίσκεις περαστικό να το κάνει ανταυτού!

Καλές φωτογραφικές εμπειρίες σας ευχόμαστε!