Μπορεί στην κατηγορία των smartphones η Xiaomi να απέχει από την κορυφή των κατασκευαστών smartphone, αυτό όμως δεν ισχύει για την κατηγορία των wearables όπου συχνά πυκνά τη συναντάμε στην κορυφή. Τη θέση της αυτή θέλει να εδραιώσει η κινεζική εταιρεία παρουσιάζοντας σήμερα το Xiaomi Mi Band 3, ενός από τα δημοφιλέστερα και πιο οικονομικά wearables της αγοράς.

Συνεχίζοντας την τεράστια επιτυχία του προκατόχου του, το Mi Band 3 έρχεται σε αρκετά χαμηλή τιμή για τα δεδομένα, διατηρώντας και επεκτείνοντας σημαντικά τα χαρακτηριστικά που είδαμε στο προηγούμενο μοντέλο. Σ’ αυτά ξεχωρίζει ο μετρητής βημάτων, ο αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών, ενώ από τις νέες δυνατότητες ξεχωρίζει η δυνατότητα απάντησης σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Με οθόνη 0,78 ιντσών τεχνολογίας OLED, το Mi Band 3 διαθέτει μπαταρία 110mAh που σύμφωνα με την εταιρεία επαρκεί για χρήση 20 ημερών, αφού είναι 50% μεγαλύτερη από το Mi Band 2.

Ακόμα είναι αδιάβροχο σε βάθος έως 50 μέτρα και διαθέτει NFC έτσι ώστε να μετατραπεί σε ψηφιακό πορτοφόλι, και με τον κάτοχό του να μπορεί να το χρησιμοποιεί για ανέπαφες πληρωμές.

Κυκλοφορεί μέσα στον Ιούνιο και η Xiaomi αναφέρει ότι το ίδιο διάστημα θα κάνουν την εμφάνιση και λουράκια σε διάφορα χρώματα αφού ο χρήστης μπορεί να το αλλάξει όποτε θέλει με κάποιο καινούριο.