Το Chrome OS είναι το λειτουργικό σύστημα της Google το οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε φορητούς οικονομικούς υπολογιστές. Όμως το Acer Chromebook Tab 10, πρόκειται να είναι το πρώτο tablet που στηρίζεται στο λειτουργικό της Google, και το οποίο απευθύνεται σε καθηγητές και μαθητές.

Το Acer Chromebook Tab 10 διαθέτει οθόνη 9,7 ινστών, τεχνολογίας IPS και με ανάλυση 2048 x 1536 που αντιστοιχεί σε 264 εικονοστοιχεία. Συνοδεύεται από μια ψηφιακή γραφίδα Wacom έτσι ώστε να μπορεί ο κάτοχος της συσκευής να κρατά σημειώσεις με το γραφικό του χαρακτήρα. Ακόμα υποστηρίζει την πλατφόρμα Google Expeditions AR μέσω της οποίας η μάθηση γίνεται παιχνίδι με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κατά τα άλλα, το νέο tablet της Acer υποστηρίζει πλήρως το Google Play, έχοντας έτσι τη δυνατότητα κατεβάσματος εκατομμυρίων παιχνιδιών και εφαρμογών, ενώ το μικρό του μέγεθος το κάνει ιδανικό για μταφορά. Τέλος διαθέτει δύο κάμερες, με την κύρια στο πίσω μέρος να έχει ανάλυση 5MP και τη δεύτερη στο εμπρόσθια μέρος για βιντεοκλήσεις, να έχει ανάλυση 2MP.