Αν έχετε κάποιο MacBook και iMac (μοντέλα 2009 ή μεταγενέστερα) ή MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini, Mac Pro (μοντέλα 2010 ή μεταγενέστερα), τότε μια βόλτα στο Mac Store επιβάλλεται αφού θα σας αποκαλύψει το macOS Sierra, τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple, που φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Μετά την παρουσία της στο iPhone, το iPad και το Apple TV, η Siri, η ψηφιακή βοηθός της Apple έρχεται και στους υπολογιστές της εταιρείας, έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις, να σας ενημερώσει για το πρόγραμμά σας, να σημειώσει τα ραντεβού σας, να σας δείξει κάποιο μέρος στο χάρτη και πολλά άλλα.

Ακόμα το Universal Clipboard επιτρέπει σε έναν κάτοχο iOS συσκευής, να αντιγράψει μια φωτογραφία, ένα κείμενο ή ακόμα και ένα βίντεο στη “μνήμη”, και να το επικολλήσει σε κάποια άλλη iOS συσκευή ή ακόμα και σε υπολογιστή που θα πρέπει να τρέχει την τελευταία έκδοση του macOS. Στην περίπτωση αυτή, η “μνήμη” δεν είναι άλλη από το iCloud, που επιτρέπει έτσι την ακόμα μεγαλύτερη διασυνδεσιμότητα των συσκευών της Apple.

Άλλα χαρακτηριστικά είναι το ασφαλές ξεκλείδωμα του υπολογιστή πλησιάζοντας σε κοντινή απόσταστη το Apple Watch, η λειτουργία “Αναμνήσεις” στην εφαρμογή των φωτογραφιών αλλά και η ενσωμάτωση του iCloud Drive απευθείας στο Finder για εύκολη εύρεση και οργάνωση των αρχείων σας.