Έχοντας γίνει γνωστή για τις κορυφαίες action cams που κατασκευάζει, η GoPro παρουσίασε το πρώτο της Drone με την ιδιαίτερη ονομασία Karma.

Το Karma αποτελεί ένα από τα πιο εύχρηστα drones της αγοράς, με την GoPro να θέλει να κάνει τη μεταφορά του όσο το δυνατόν πιο εύκολη, εξοπλίζοντας το με πτερύγια που μπορούν να διπλώσουν έτσι ώστε να χωράει στη δική του θήκη και στη συνέχεια στο ειδικό backpack. Το χειριστήριο του Karma «διπλώνει» και αυτό με τη σειρά του και μόλις το ξεδιπλώσετε αποκαλύπτει στη μία πλευρά του την οθόνη αφής στην οποία βλέπετε ακριβώς ότι βλέπει και το drone, καθοδηγώντας το κατάλληλα ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχουν λίγα και εύχρηστα κουμπιά για εύκολη απογείωση και προσγείωση αλλά και για το χειρισμό του drone με 2 joysticks.

Καμία έκπληξη δε προκαλεί το γεγονός ότι η GoPro επιλέγει τις δικές της κάμερες για την καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών κατά τη λειτουργία του Karma. Συγκεκριμένα υποστηρίζονται οι νέες Hero 5 και Hero 5 Session που ανακοινώθηκαν μαζί με το drone αλλά και το μοντέλο Hero 4. Όσον αφορά τη διάρκεια πτήσης, αυτή περιορίζεται στα 20 λεπτά κάτι που κάνει επιτακτική την ανάγκη αγοράς δεύτερης μπαταρίας.

Μία ακόμα έκπληξη από την GoPro είναι η παρουσία ενός ηλεκτρονικού stick στη συσκευασία, πάνω στο οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε το gimbal 3 αξόνων και την κάμερα αφού τα αποσπάσουμε από το Karma, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε σταθερές λήψεις βίντεο, αυτή τη φορά στο έδαφος.

Το Karma κυκλοφορεί μέσα στον Οκτώβριο με τιμές που ξεκινάνε από τα $799 και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η κάμερα, καθώς και στα $999 για όσους θέλουν την Hero 5 Session, ή στα $1099 για το κορυφαίο μοντέλο, της Hero 5.