Μία εβδομάδα περίπου μετά την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου από την 8η και τελευταία σεζόν του GoT (Game of Thrones), έχουμε τα στοιχεία για να καταλάβουμε την τεράστια απήχηση που έχει η τηλεοπτική σειρά του HBO.

Ένα από τα στατιστικά που δείχνουν ακριβώς αυτό, είναι ο αριθμός των 55 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που προχώρησαν στο παράνομο κατέβασμα του επεισοδίου από τα torrents. Αυτό ισχυρίζεται η εταιρεία ερευνών MUSO και μάλιστα με τη διευκρίνηση ότι ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τις πρώτες 24 ώρες από την κυκλοφορία του επεισοδίου, κάτι που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός μέχρι σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με την MUSO, οι περισσότερες παράνομες προβολές προήλθαν από την Ινδία και την Κίνα αλλά και από τις Η.Π.Α. Στην τελευταία περίπτωση αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σειρά προβάλεται από συνδρομητικό κανάλι στο οποίο η πλειοψηφία δεν έχει πρόσβαση.  Ο αριθμός των πειρατικών downloads μόνο για την Ινδία και μόνο για την πρώτη μέρα έφτασε τα 10 εκατομμύρια ενώ στην Κίνα τα 5.2 εκατομμύρια.

Φυσικά τα παραπάνω νούμερα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν όσο προβάλλονται νέα επεισόδια, φτάνοντας στο τέλος της τόσο επιτυχημένης αυτής σειράς.