Η συντακτική ομάδα του MediaTrends, σήμερα με το άρθρο της θα επιτελέσει κοινωνικό έργο, κατά των κακών φωτογραφιών που έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα. Μοιράσου το άρθρο άμεσα. ΟΚ, αστειευόμαστε. Που είχαμε μείνει; Α ναι. Αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών, είναι αναμφίβολα οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσένα αγαπητέ αναγνώστη 5+1 συμβουλές για να τραβήξεις τις πιο εντυπωσιακές καλοκαιρινές φωτογραφίες.

1. Χρησιμοποίησε τον κανόνα των τριών

Ο κανόνας των τριών είναι πολύ απλός. Φαντάσου ότι το πλάνο χωρίζεται από δύο κάθετες και δύο οριζόντιες γραμμές, σε 9 ίσα τμήματα. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι ομορφότερες όταν το βασικό αντικείμενο είναι στο μεσαίο τετραγωνάκι, αλλά δείχνουν πιο καλλιτεχνικές όταν είναι εκτός!

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κανόνα λοιπόν, μπορείς να επιλέγεις πιο εύκολα το ιδανικό frame που χρειάζεσαι και να δεις τις φωτογραφίες από μία άλλη, πιο ενδιαφέρουσα οπτική!

Διάβασε επίσης: Το απόλυτο καλοκαιρινό παιχνίδι λέγεται Fidget Spinner

2. Κράτα σταθερά τη μηχανή

Θολές/κουνημένες φωτογραφίες μπορούν να αποτελέσουν πονοκέφαλο για κάθε επίδοξο φωτογράφο! Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στο κράτημα. Χρησιμοποιούμε πάντα και τα δύο χέρια για να σταθεροποιήσουμε τη μηχανή. Το ένα την κρατάει γύρω από τον κορμό της και το άλλο γύρω από το φακό. Μία λύση είναι να φέρεις την κάμερα πιο κοντά στο σώμα σου για καλύτερη στήριξη.

Φωτογραφίες

3. Χρησιμοποίησε φίλτρο Polarizer (CPL)

Αν πρόκειται να αγοράσεις μόνο ένα φίλτρο για τη φωτογραφική σου μηχανή, τότε αυτό πρέπει να είναι Polarizer! Τι κάνει το Polarizer; Μειώνει τις αντανακλάσεις από το νερό, το μέταλλο και το γυαλί, βελτιώνει τα χρώματα του ουρανού και προστατεύει και τον φακό σου!

4. Δημιούργησε βάθος στις φωτογραφίες σου

Όταν θέλεις να απαθανατίσεις τοπία, να προσπαθείς να δίνεις μία αίσθηση βάθους, για να νιώθει αυτός που την βλέπει πως είναι παρών κάπου εκεί. Το μυστικό; Τοποθετείς κάποιο αντικείμενο ή έναν άνθρωπο στο μπροστινό μέρος της εικόνας για να δώσεις μία αίσθηση κλίμακας και έμφαση στο πόσο μακρινή είναι η απόσταση.

5. Χρησιμοποίησε απλό φόντο

Η απλή προσέγγιση είναι συνήθως και η καλύτερη στην digital φωτογραφία και θα πρέπει να αποφασίζεις τι χρειάζεται να είναι στο πλάνο, χωρίς να δημιουργεί περισπασμούς. Αν είναι δυνατό, επίλεξε ένα απλό φόντο, δηλαδή με ουδέτερα χρώματα και με απλά σχέδια. Αυτό, γιατί θέλεις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να είναι το εστιακό σημείο της εικόνας και όχι ένα περίεργο κτίριο στο παρασκήνιο.

Μία πολύ μεγάλης σημασίας συμβουλή ιδίως για φωτογραφίες που το αντικείμενο που θέλουμε να φωτογραφίσουμε δεν έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της λήψης.

Βρες στη Media Markt τη μεγαλύτερη γκάμα φωτογραφικών μηχανών

5 + 1. Χρησιμοποίησε αδιάβροχη κάμερα

Οι αδιάβροχες κάμερες άλλαξαν τις φωτογραφικές εμπειρίες των καλοκαιριών μας για πάντα. Οι υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες από τις πραγματικά ανθεκτικές μηχανές θα εντυπωσιάσουν όλους τους φίλους σου, ενώ θα χαρίσουν σε εσένα και τους φίλους σου στιγμές παιχνιδιού, δημιουργίας και διασκέδασης που δεν φαντάζεσαι.

Το καλοκαίρι σου πλέον μπορεί να γίνει πιο δημιουργικό, ακόμη και αν βρίσκεσαι στο επίκεντρο ενός καθιερωμένου μπουγέλου.