Την 7η Σεπτεμβρίου επέλεξε η Sony προκειμένου να ανακοινώσει το νέο PlayStation το οποίο θα μπορεί να αναπαράγει παιχνίδια σε 4K ανάλυση.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έστειλε η Sony σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 10.00μμ ώρα Ελλάδος και κατά πάσα πιθανότητα θα μεταδοθεί ζωντανά. Η ονομασία “PlayStation Meeting” που υπάρχει στην πρόσκληση αλλά και ο χώρος που επέλεξε η Sony είναι ίδια μ’ αυτά που είχε επιλέξει πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2013 όταν και είδαμε για πρώτη φορά το PlayStation 4.

Ήδη από το καλοκαίρι, η Ιαπωνική εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζει ένα πιο δυνατό PlayStation το οποίο θα είναι σε θέση να «τρέχει» και όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα χρειάζεται κάποιες αλλαγές από τους developers. Παρόμοια κίνηση ετοιμάζει και η Microsoft με το Project Scorpio, ένα νέο Xbox το οποίο θα κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες του 2017 και το οποίο θα μπορεί να αναπαράγει κι’ αυτό παιχνίδια σε 4K ανάλυση.