Η εικονική πραγματικότητα αναμένεται να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα μέσα στο μήνα όταν και θα κυκλοφορήσει το Star Wars: Trials on Tattoine.

Ο συγκεκριμένος τίτλος απευθύνεται φυσικά στους φίλους των γνωστών ταινιών, και τους βάζει στο ρόλο ενός ήρωα που καλείται να πολεμήσει διάφορους Stormtroopers με μοναδικό του -αλλά και υπεραρκετό- όπλο ένα Lightsaber. Στην ουσία ο τίτλος δεν είναι ένα πλήρες παιχνίδι αλλά ένα πείραμα των εταιρειών Lucasfilm και HTC, το οποίο θα διατεθεί μέσω Steam στις 18 Ιουλίου.

Μάλιστα όσοι έχουν στην κατοχή τους το σύστημα εικονικής πραγματικότητας Vive της HTC, θα μπορέσουν να το κατεβάσουν εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές όμως ήδη το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει για το παιχνίδι αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Lucasfilm κατασκευάζει ήδη έναν πλήρη τίτλο Star Wars για τις πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες είτε για το ποια συστήματα θα υποστηρίζει, είτε για την ιστορία που θα διαδραματίζεται.