Θα δεις να τα χρησιμοποιούν πλέον όλοι. Παρουσιαστές ειδήσεων στην τηλεόραση αλλά και νέοι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.
Είναι πρακτικά, είναι όμορφα ενώ με όσα έχουν 3
G μπορείς να σερφάρεις στο internet απ’όπου κι αν είσαι ενώ ορισμένα μοντέλα σου δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις και ως τηλέφωνα.

Desktop, laptop, notebook, ultrabook, tablet: όλα είναι «υπολογιστές», όλα μπορούν να φανούν χρήσιμα στη δουλειά σου αλλά και να τα αξιοποιήσεις για ψυχαγωγία. Οι ανάγκες σου καθώς και ο τρόπος χρήσης τους, είναι αυτά που τελικά καθορίζουν ποιό απ’ όλα σου ταιριάζει. Δεν είναι υπερβολή βέβαια να πούμε ότι πιθανότατα χρειάζεσαι περισσότερα από …ένα. Αυτό είναι ένα γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη σύγχρονη πραγματικότητα και το ξέρεις καλά. Με αυτά όμως που θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο είναι τα tablet.

Όχι γιατί είναι «τα καλύτερα» ή τα πιο «ισχυρά» αλλά επειδή τείνουν να θεωρούνται ως τα πιο πολύτιμα και με μεγαλύτερο εύρος χρήσεων απ’ όλα τα άλλα. Σκέψου το για μια στιγμή: ποιος από τους άλλους υπολογιστές είναι τόσο ελαφρύς, χωράει παντού και μπορεί να κάνει τα πάντα με πολύ ανταγωνιστικό αντίτιμο; «To smartphone μου» θα πει κάποιος και θα συμπληρώσει «ότι επιπλέον είναι και τηλέφωνο».
Αρχικά δεν φαίνεται να είναι λάθος αυτό το σκεπτικό, αν εξαιρέσεις βέβαια τη μεγάλη διαφορά στο μέγεθος της οθόνης και σε κάτι ακόμη: ότι ορισμένα tablet που διαθέτουν 3G μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κινητά τηλέφωνα!

Αξίζει λοιπόν να ασχοληθείς ιδιαίτερα με αυτήν την κατηγορία tablet εξαιτίας της αυτονομίας που έχουν να σου προσφέρουν. Δεν θα σε νοιάζει αν είσαι στην εμβέλεια κάποιου ασύρματου δικτύου γιατί το 3G σου θα επιτρέπει να μπεις σε όποια ιστοσελίδα θέλεις. Θα πρέπει επίσης να ξέρεις ότι πλέον οι τιμές τους έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις αξιόλογα 3G μοντέλα στην αγορά, με τιμές που ξεκινούν από τα 170 €

Είμαι φοιτητής και μένω σε σπίτι χωρίς σταθερό τηλέφωνο. Θέλω ένα γρήγορο tablet με αξιόπιστο 3G για να έχω πρόσβαση στο internet όλες τις ώρες της ημέρας.

Η φοιτητική ζωή μπορεί να μοιάζει ανέμελη (και να είναι) σε μεγάλο βαθμό, αλλά σίγουρα έχεις και τις υποχρεώσεις σου προς το πανεπιστήμιο, τις εξεταστικές και αρκετό διάβασμα. Η χρήση του internet είναι αναγκαία και ένα tablet που διαθέτει 3G μπορεί να δώσει τη λύση: μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου στο μάθημα, στο σπίτι των συμφοιτητών με τους οποίους ετοιμάζεις μια εργασία, στην εστία ή στο διαμέρισμά σου. Αν δεν έχεις σύνδεση και σταθερό τηλέφωνο, ένα 3G tablet σου είναι απαραίτητο.

[justified_image_grid exclude=1826,1832,1833,1836]

Φυσικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να πληκτρολογήσεις τις εργασίες σου, προμηθευόμενος τα κατάλληλα αξεσουάρ, όπως ένα πτυσσόμενο πληκτρολόγιο αλλά και μία βάση στήριξης για το tablet. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και θα «απογειώσουν» τις δυνατότητες της συσκευής σου.

Ως επαγγελματίας που ταξιδεύει πολύ συχνά, έχω ανάγκη από μία συσκευή που μπορεί να τα κάνει όλα: να αποθηκεύει τα αναγκαία δεδομένα της δουλειάς μου, να μου δίνει  πρόσβαση στο Internet όπου κι αν είμαι, να με «ξεκουράζει» στα ταξίδια αλλά και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τηλέφωνο.

Είσαι ένας άνθρωπος που ταξιδεύει συνέχεια. Η δουλειά σου απαιτεί να βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου αρκετές ημέρες το μήνα και κάτι τέτοιο απαιτεί προσωπική πειθαρχεία, οργάνωση και σωστό εξοπλισμό. Επειδή μπαίνεις πάρα πολύ συχνά σε αεροπλάνα, προσπαθείς να έχεις όσο το δυνατόν πιο ελαφριά τη βαλίτσα σου, ώστε να την έχεις μέσα στην καμπίνα και να μην καθυστερείς άσκοπά μετά την κάθε πτήση.

| Τι είναι τα tablet;

Είναι οι φορητοί, ελαφριοί και με επίπεδη οθόνη αφής υπολογιστές. Ξεχωρίζουν για την καλαίσθητη σχεδίασή τους αλλά κυρίως για τις μεγάλες τους δυνατότητες, που σου επιτρέπουν να κάνεις τα πάντα: να σερφάρεις στο internet, να ακούσεις μουσική, να δεις μια ταινία, να γράψεις ένα κείμενο, να παίξεις ένα videogame, να τραβήξεις φωτογραφίες, ακόμη και να μιλήσεις τηλεφωνικά με τους φίλους σου (όταν το tablet σου έχει αυτή τη δυνατότητα).

| Γιατί να το αποκτήσω;

Είναι ένα σύγχρονο gadget, ιδανικό για ταξίδια, για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και για επαγγελματική χρήση. Το βάρος του είναι πολύ μικρό, όπως άλλωστε και το μέγεθός του. Έτσι μπορεί να χωρέσει άνετα σε μία τσάντα και να το έχεις πάντα μαζί σου.

Τι καλύτερο από ένα ελαφρύ επίπεδο υπολογιστή, με τον οποίο μπορείς να δουλέψεις κατά τη διάρκεια της πτήσης αλλά και να δεις μια ταινία για να περάσει ευχάριστα η ώρα; Φθάνοντας στο προορισμό του ταξιδιού σου, θα «στήσεις» το γραφείο σου με δυο κινήσεις: βγάζοντας το tablet σου από τη τσάντα σου και ανοίγοντάς το! Όλα τα αρχεία σου βρίσκονται εκεί αλλά ακόμη και αν χρειαστείς πρόσβαση σε κάτι που δεν έχει χωρέσει στον αποθηκευτικό χώρο του tablet σου, μπορείς να συνδεθείς με το 3G στο internet και να κατεβάσεις ότι χρειάζεσαι από τον online αποθηκευτικό χώρο που διαθέτεις.

[justified_image_grid exclude=1826,1827,1830]

Παράλληλα, μπορείς να επικοινωνείς μέσω skype ή άλλης εφαρμογής με τους συνεργάτες σου στο γραφείο αλλά και να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με την οικογένειά σου στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας. Tα tablet που διαθέτουν πλήρη λειτουργία τηλεφωνικής συσκευής είναι συγκεκριμένα αλλά θα τα βρεις στην αγορά σε αρκετά προσιτές τιμές.

Χρειάζομαι κάτι για να απασχολώ τα παιδιά μου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο χωριό αυτό το Πάσχα.
Θέλω να μπορούν να μπαίνουν στο internet αλλά και να παίζουν online παιχνίδια

Δεν θα μπορούσες να βρεις μια καλύτερη λύση γι αυτό το πρόβλημα (που έχουν πάρα πολλοί γονείς), από την αγορά ενός tablet. Εκμεταλλεύσου τις εορταστικές προσφορές και πάρε το δώρο για το Πάσχα. Η 3G δυνατότητα θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω των social media κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενώ σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την ιδέα ότι μπορούν να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια καθ’οδόν! Μπορούν επίσης να φορτώσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια στο σκληρό δίσκο του tablet αλλά και να παρακολουθήσουν video με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες στο Υoutube.

Eίναι επίσης μια εξαιρετική λύση και στην περίπτωση που δυσκολεύεσαι να τους πείσεις για την όλη ιδέα του ταξιδιού στο χωριό. Βλέπεις, όταν φθάσουν εκεί, θα μπορούν να περνούν ευχάριστα το χρόνο του και δεν θα έχουν πια το επιχείρημα «ότι δεν θα έχουμε να κάνουμε τίποτα εκεί στην ερημιά, δεν θα έχουμε ούτε internet». Αν η απομόνωση του χωριού ήταν το πρόβλημα των παιδιών σου, μόλις το έλυσες…