Πριν 30 χρόνια, στην Ιαπωνία, κυκλοφόρησε μία από τις δημοφιλέστερες φορητές παιχνιδοκονσόλες όλων τον εποχών, το θρυλικό Game Boy.

Η δημιουργία της Nintendo άφησε εποχή, όχι μόνο στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αλλά και στην Αμερική όταν κυκλοφόρησε 3 μήνες μετά. Στην Ευρώπη άργησε αρκετά να κυκλοφορήσει, και πιο συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου του 1990, κάτι που αποτελούσε κοινή πρακτική των Nintendo και Sega εκείνη την εποχή.

Διάβασε επίσης: Η Samsung ετοιμάζει αναβάθμιση με Night Mode για τα Galaxy S10.

Αμέσως ξεχώρησε για τον φορητό της χαρακτήρα και τα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, με τα Super Mario Land και Tetris, να αφήνουν εποχή με το gameplay τους. Μάλιστα σε μια κίνηση ματ, η Nintendo περιλάμβανε το Tetris μέσα στη συσκευασία της κονσόλας, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο και στις πωλήσεις της κονσόλας.

Φυσικά με την οθόνη να διαθέτει αποχρώσεις του γκρι και να μην είναι έγχρωμη, οι επιδόσεις του Game Boy σε σχέση με την τωρινή εποχή ήταν αρκετά «πρωτόγονες» όμως το gameplay των παιχνιδιών βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η Nintendo προχώρησε τα επόμενα χρόνια στην κυκλοφορία πολλών διαδόχων του Game Boy, με το τέλος να έρχεται το 2001 με το Game Boy Advance.