Ανάμεσα στις ειδήσεις που ξεχωρίζουν από την έκθεση Computex, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο γύρω από τους προσωπικούς υπολογιστές, αφορά το νέο επεξεργαστή της Intel Core i7-8086K Limited Edition που σπάει τα κοντέρ.

Όπως ανακοίνωσε ο γνωστός κατασκευαστής στην παρουσίασή του στα πλαίσια της έκθεσης, μέσα στο χρόνο πρόκειται να τον δώσει σε κυκλοφορία που θα μπορεί να έχει συχνότητα λειτουργίας 4GHz όμως ενεργοποιώντας το Turbo, ο χρονισμός του επεξεργαστή φτάνει τα 5GHz.

Οι εκπλήξεις της Intel δε σταταμάνε εδώ αφού ήδη ο 18πύρηνος Core i9 επεξεργαστής που είχε ανακοινώσει πριν μερικές εβδομάδες, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει ξεπεραστεί αφού η ίδια η εταιρεία παρουσίασε έναν 28πύρηνο επεξεργαστή, με συχνότητα λειτουργίας τα 5GHz.

Ο single socket επεξεργαστής προορίζεται φυσικά για desktop και για όσους δε ψάχνουν τίποτα λιγότερο από τις καλύτερες επιδόσεις για τον υπολογιστή τους, αφού ενδεικτικά, στο γνωστό πρόγραμμα μέτρησης επιδόσεων Cinebench, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής σημείωσε σκόρ 7334 βαθμούς.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον επεξεργαστή θα μάθουμε προς το τέλος της χρονιάς όταν και θα κυκλοφορήσει, με τιμή για την ώρα άγνωστη.