Η Tesla έχει ήδη 200.000 προπαραγγελίες για το Cybertruck το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες. Προπαραγγελίες που έχουν ήδη αποφέρει $20 εκατομμύρια δολάρια.

Εχθές Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο CEO της Tesla Elon Musk ανακοίνωσε πως οι προπαραγγελίες από τις 146.000 ανέβηκαν στις 200.000, νούμερο που είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο. Για να κάνει κάποιος προπαραγγελία χρειάζεται να καταθέσει το ποσό των $100, το οποίο μάλιστα επιστρέφεται αν εν τέλει δεν μεταφραστεί σε πώληση. Τα Cybertruck τα οποία έχουν επιλέξει οι ενδιαφερόμενοι ξεκινούν από $39.900 έως και $69.900 και δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για να προβλέψει κάποιος πόσες παραγγελιές θα ολοκληρωθούν τελικά.

Η παραγωγή των δύο οικονομικότερων εκδόσεων με μονό και διπλό ηλεκτροκινητήρα θα ξεκινήσει στο τέλος του 2021 ενώ όσο αφορά την έκδοση Cybertruck με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2022.

Όταν οι προπαραγγελίες είχαν φτάσει αρχικά τις 146.000, ο Elon Musk είχε αναφέρει πως το 41% των προπαραγγελιών αφορούσαν το ακριβότερο μοντέλο με τους 3 ηλεκτροκινητήρες, το 42% για την έκδοση του διπλού ηλεκτροκινητήρα ενώ μόλις το 17% για την οικονομικότερη έκδοση.

To μήκος του οχήματος είναι περίπου 5,9 μέτρα, το πλάτος του είναι 2 μέτρα ενώ το ύψος του είναι περίπου 1,9 μέτρα. Διαθέτει έξι θέσεις για επιβάτες και το πλαίσιο όπως και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, με τον Elon Musk να ισχυρίζεται επιπλέον ότι είναι… αλεξίσφαιρο.

Το Cybertruck διαθέτει στον στάνταρντ εξοπλισμό προσαρμοζόμενη, ενεργητική αερανάρτηση αντί των κλασικών ελατηρίων, με ρυθμιζόμενο ύψος (αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος) και ρυθμιζόμενη απόσβεση. Ο ιδιοκτήτης από εκεί και πέρα μπορεί να αξιοποιήσει το ωφέλιμο φορτίο των 1,58 τόνων καθώς και την δυνατότητα ρυμούλκησης άνω των 6,57 τόνων για την ισχυρότερη έκδοση!

Κι αν τα παραπάνω δείχνουν φυσιολογικά, το φορτηγάκι της Tesla στην ταχύτερη του έκδοση κάνει τα 0-96,5km/h σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα. Με άλλα λόγια επιδόσεις που αγγίζουν αυτές ενός σύγχρονου supercar.